FMI estimeaza o incetinire a cresterii economice a SUA

Vineri, 07 Martie 2008, ora 12:07
4800 citiri
FMI estimeaza o incetinire a cresterii economice a SUA

Fondul Monetar International (FMI) a estimat o crestere economica redusa in Statele Unite ale Americii, excluzand riscul unei recesiuni, potrivit directorului administrativ al institutiei, John Lipsky, transmite Reuters. Lipsky a redus ingrijorarile cu privire la deprecierea dolarului in raport cu celelalte valute, afirmand ca moneda americana este destul de puternica in strainatate.


Chestionat in legatura cu estimarile cresterii economice din SUA in cadrul unui interviu acordat Bloomberg Television, Lipsky a afirmat: "Nu ne asteptam la o recesiune a economiei in urmatoarele trimestre".


Acesta a adaugat ca este asteptat un impact asupra Europei si a altor state industrializate, insa economiile emergente ar trebui sa poata face fata.


Lipsky a declarat ca atat dolarul cat si moneda europeana se mentin puternice in strainatate, insa a refuzat sa comenteze cu privire la ratele de schimb bilaterale.


"Dupa calculele noastre, moneda europeana si dolarul se mentin puternice", a spus Lipsky, subliniind relatiile comerciale puternice dintre SUA si anumite state din Asia, ce detin valute subevaluate.


Dolarul a inregistrat vineri un record scazut fata de euro, francul francez, yen si alte valute.


Moneda europeana s-a apreciat la 1,5405 dolari, cel mai ridicat nivel inregistrat de la lansarea euro in 1999.


Moneda americana a inregistrat cel mai scazut nivel in raport cu yenul in ultimii trei ani, de 102,45 yen/dolar.


Dolarul s-a depreciat in raport cu francul elvetian, la 1,0210 franci/dolar.