FMI este ingrijorat de pierderile provocate economiei mondiale de actuala criza

Miercuri, 23 Septembrie 2009, ora 09:02
1440 citiri
FMI este ingrijorat de pierderile provocate economiei mondiale de actuala criza

Fondul Monetar International (FMI) s-a aratat ingrijorat, marti, de pierderile pe care economia mondiala le va suferi si in anii urmatori, ca urmare a crizei financiare, ce-si va prelungi efectele asupra productiei, investitiilor si locurilor de munca, potrivit AFP, citat de NewsIn.

"Crizele bancare au in general repercusiuni durabile asupra productiei, chiar daca economia se redreseaza. Scaderea ratei de ocupare, a investitiilor si a productivitatii sunt alti factori care contribuie la prelungirea pierderilor generate de productie", potrivit unui comunicat al FMI. 

Concluziile fac parte dintr-un capitol al "previziunilor economice mondiale" publicat marti, in vederea reuniunii anuale a FMI de la Istanbul din octombrie.

Ele sunt rezultatul unui studiu asupra a 88 de crize bancare derulate in ultimii 40 de ani.

"Pierderile de productie pe termen mediu, ca urmare a crizelor bancare, sunt considerabile. La sapte ani dupa criza, productia este inferioara, in medie cu 10% tendintei (pe care ar fi avut-o fara impactul crizei)", se mai arata in raport.

FMI considera ca motivele tin de scaderea productiei, in prima parte a crizei, urmata de scaderea investitiilor si a ocuparii la nivel mondial.

"Analiza acestor factori ar putea da o estimare privind tendinta probabila a productiei dupa criza bancara actuala si tipul de politici care ar putea ajuta la reducerea pierderilor finale", a subliniat Fondul, care a adaugat ca o asemenea analiza nu da motive de optimism asupra perspectivelor productiei pe termen mediu .

Raportul FMI a aparut cu doua zile inainte de summit-ul G20, la care se va discuta, printre altele, si despre continuarea masurilor de relansare economica. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#criza, # fmi, # pierderi, # banci, # economie , #stiri FMI