Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

FMI: economia Romaniei ar putea scadea cu 0,5% in 2010

FMI: economia Romaniei ar putea scadea cu 0,5% in 2010

Fondul Monetar International (FMI) si-a revizuit prognoza de crestere economica pentru Romania de la 1,3% la 0% sau chiar la un numar negativ, de -0,5%, dar se asteapta la reluarea cresterii economiei pana la sfarsitul anului, a declarat, luni, seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, citat de NewsIn.

"Guvernul si-a asumat angajamentul de a reduce deficitul fiscal la 6,8% din PIB in 2010, iar daca nu ar lua masurile anuntate, deficitul ar creste la 9,1% din PIB in acest an si ar deveni nesustenabil", a precizat Franks.

El a adaugat ca "dincolo de scaderea produsului intern brut, Romania are probleme cu colectarea impozitelor si taxelor si, desi cheltuielile din trimestrul I au fost sub tinta convenita, a fost clar ca presiunile ar fi crescut pana la sfarsitul anului".

Franks a adaugat ca Guvernul a anuntat un plan ambitios si dur de reducere drastica a cheltuielilor curente.

"Nu am impus noi aceasta varianta. A fost propusa de guvern, dar are sprijinul nostru", a precizat seful misiunii FMI in Romania.

El a mai spus ca FMI a agreat impreuna cu Uniunea Europeana (UE) sa sustina o crestere a deficitului bugetar de la 5,9% la 6,8% din PIB.

"Eforturile noastre sunt indreptate catre ajustarea economiei, pentru a nu ne confrunta cu o criza in forma de W.

Se pare ca spre sfarsitul anului situatia economica se va imbunatati", a mai spus Franks. 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1277 ori
Citeste mai multe desprefmi economia romaniei scadere