Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

FMI: Economia lumii are perspective bune

FMI: Economia lumii are perspective bune

Furnizarea de lichiditate pe termen scurt de catre bancile centrale a fost o masura adecvata si, desi criza din piata creditelor ar putea avea un anumit impact, perspectivele pentru economia lumii sunt bune, a spus luni seful Fondului Monetar International (FMI), Rodrigo Rato, citat de Reuters."Cred ca reactia bancilor centrale de a furniza lichiditate, de a injecta bani pe termen scurt in piete, a fost o masura adecvata in contextul lipsei de lichiditate printre participanti", a declarat Rato reporterilor aflati in capitala mozambicana Maputo.

"Din cate intelegem, va exista un anumit impact asupra cresterii economice, dar consideram ca perspectivele pentru economia lumii sunt bune", a adaugat seful FMI.

Pietele internationale au fost afectate in ultimele luni de temeri legate de instabilitate financiara, ca urmare a turbulentelor generate de problemele din piata americana a creditelor ipotecare cu grad mare de risc.

Bancile centrale au injectat miliarde de dolari in sistemul financiar ca sa ajute la calmarea temerilor si sa creasca lichiditatea din piete, iar Federal Reserve, sistemul american de banci centrale, a redus cu 0,5% rata de refinantare, la care se imprumuta bancile de la banca centrala.

Rato, care se afla in Mozambic cu ocazia unei reuniuni a African Consultative Group, a sugerat ca ar fi posibila o revenire a riscurilor.

"In prezent, in ceea ce priveste implicatiile crizei asupra cresterii si stabilitatii macroeconomice, consideram ca atat bancile centrale cat si FMI trebuie sa monitorizeze cu atentie circumstantele", a spus Rato.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 999 ori