FMI, despre criza: Consecintele se vor simti pentru mult timp

Luni, 28 Septembrie 2009, ora 08:29
1224 citiri
FMI, despre criza: Consecintele se vor simti pentru mult timp

Cea mai severa criza economica din ultimele sapte decenii va avea consecinte pe termen lung, una dintre acestea fiind nivelul ridicat al somajului, a declarat directorul general al Fondului Monetar International (FMI), Dominique Strauss-Kahn, citat de Bloomberg.

"Ne vom confrunta cu un nivel ridicat al somajului pentru cel putin un an. Din acest punct de vedere, criza nu s-a terminat. Este prea devreme sa anuntam victoria, chiar daca am reusit sa evitam cele mai grave situatii. Consecintele crizei se vor simti pentru mult timp", a afirmat Strauss-Kahn la Conferinta pentru Strategie Europeana de la Yalta.

Oficialul a sugerat ca politica G20, grup care reuneste cele mai dezvoltate state ale lumii, ar trebui sa se extinda pentru a fi mai eficienta. Discutiile organizatiei nu pot ignora, de exemplu, un miliard de oameni din Africa, a precizat el.

G20 a elaborat, la summitul de pe 25 septembrie, organizat la Pittsburgh, o strategie economica globala care vizeaza o revenire mai echilibrata pentru statele industrializate sau in curs de dezvoltare. Liderii tarilor membre ale grupului au decis, de asemenea, sa mareasca influenta statelor emergente in deciziile FMI. 

#criza, #fmi, #g20 , #stiri FMI