FMI: datoria Greciei, "pe muchie de cutit"

Luni, 18 Iulie 2011, ora 10:40
1053 citiri
FMI: datoria Greciei, "pe muchie de cutit"

Datoria Greciei este sustenabila, dar se afla "pe muchie de cutit", declara Poul Thomsen, seful misiunii Fondului Monetar International la Atena, citat de BBC News.

Chiar daca pachetul de salvare de 110 miliarde de euro este deja implementat, investitorii se tem inca de intrarea Greciei in incapacitate de plata tocmai de aceea, Grecia trebuie sa continue programul de reforme, potrivit sefului misiunii FMI la Atena.

Declaratiile oficialului FMI vin in contextul in care vicepremierul britanic Nick Clegg se arata "extrem de ingrijorat" de criza datoriilor elene.

Pentru a obtine sprijinul FMI si UE, Grecia a apelat la cateva masuri dure de austeritate, printre care se numara cresterea taxelor, reduceri de cheltuieli, privatizari si reduceri de personal din sectorul de stat.

Hillary Clinton, Secretarul de stat al SUA a declarat, duminica, in vizita sa oficiala la Atena, ca "SUA sustine hotararea Guvernului Papandreou de a pune in aplicare reformele necesare, astfel incat Grecia sa ajunga pe un teren stabil, din punct de vedere financiar".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#datorii grecia, #grecia, #grecia fmi , #stiri FMI