FMI: criza a trecut, efectele sociale vor dura mult timp

Luni, 29 Martie 2010, ora 15:34
1620 citiri
FMI: criza a trecut, efectele sociale vor dura mult timp

Redresarea economiei europene dupa criza economica ar urma sa fie lenta, revenirea sectorului financiar nefiind suficienta pentru scaderea semnificativa a somajului, a declarat luni la Varsovia, directorul general al Fondului Monetar International (FMI), Dominique Strauss-Kahn, citat de AFP si preluat de NewsIn.

"Europa a rezistat mai degraba bine crizei, deoarece economiile mai putin flexibile scad mai putin rapid.

Dar din cauza acestei lipse de flexibilitate redresarea va dura mai mult timp si va induce Europei o crestere economica reala de circa 1-1,5%, poate un pic mai mult, ceea ce nu este suficient", a spus Strauss-Kahn.

"O crestere mai putin pronuntata in Europa va fi acompaniata de un somaj ridicat.

Aud multi oameni spunand ca criza s-a terminat. Cred ca se inseala.

Criza financiara este probabil depasita. Dar consecintele sociale ale acesteia vor dura mai multa vreme.

Si cata vreme somajul nu scade (...) nu putem spune ca s-a terminat criza", a adaugat seful FMI.

Rata somajului in Uniunea Europeana a stagnat in ianuarie la 9,5%, numarul somerilor ajungand la 22,9 milioane, potrivit datelor Eurostat.

Strauss-Kahn se afla intr-o vizita de o zi in Polonia, iar marti va veni la Bucuresti, unde va vorbi in fata studentilor de la Academia de Studii Economice (ASE), apoi se va intalni cu o serie de oficiali romani. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
#economica, #fmi, #redresare, #somaj , #stiri FMI