Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

FMI: contestarea masurilor de ajustare fiscala la Curtea Constitutionala, ceva normal

FMI: contestarea masurilor de ajustare fiscala la Curtea Constitutionala, ceva normal

Contestarea la Curtea Constitutionala a masurilor de ajustare fiscala adoptate de Guvern este un proces normal, insa acestea trebuie aprobate de Curte intrucat sunt actiuni prealabile pentru derularea acordului, a declarat, joi, Caroline Atkinson, purtator de cuvant al FMI, potrivit Mediafax.

"Masurile de ajustare fiscala sunt prealabile acordului si trebuie aprobate de Curtea Constitutionala. Respectam acest proces. Este un proces foarte normal (...) Nu este ceva de care sa fim ingrijorati", a afirmat Atkinson, la intrebarea unui jurnalist privind impactul contestatiei asupra acordului cu Romania si opinia Fondului in aceasta chestiune.

In scrisoarea suplimentara la acordul stand-by, intocmita in luna mai, se spune: "Punerea in aplicare a masurilor (inclusiv cu o hotarare favorabila emisa de catre Curtea Constitutionala in ceea ce priveste constitutionalitatea acestora) de pe partea de cheltuieli enumerate la punctele (i-iii) si a masurilor de largire a bazelor de impozitare va constitui actiune prealabila pentru finalizarea evaluarii".


Masurile enumerate pe partea de cheltuieli cuprind, printre altele, reducerea salariilor cu 25% si a pensiilor cu 15%.


PSD a depus, miercuri, la Curtea Constitutionala, o sesizare referitoate la neconstitutionalitatea Legii pentru care Guvernul si-a asumat raspunderea, privind masurile de austeritate. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 874 ori
Citeste mai multe desprefmi masuri ajustare guvern acord