FMI cere Turciei sa taie cheltuielile bugetare cu 3,7 miliarde dolari

Miercuri, 28 Ianuarie 2009, ora 12:12
1102 citiri
FMI cere Turciei sa taie cheltuielile bugetare cu 3,7 miliarde dolari

Fondul Monetar International (FMI) a cerut miercuri Turciei sa reduca puternic cheltuielile bugetare cu 6 miliarde lire turcesti (3,7 miliarde dolari), ca parte a discutiilor privind un acord asupra unui imprumut substantial, scrie cotidianul Zaman.

Anterior, FMI ceruse Turciei sa taie cheltuielie cu 3,6 miliarde lire turcesti. Discutiile dintre FMI si Turcia au fost suspendate saptamana acesta pentru 10 zile, intr-o incercare de solutionare a obstacolelor ramase in calea unui acord, in timp ce guvernul din Turcia incearca sa sporeasca increderea investitorilor si sa protejeze economia in fata crizei financiare globale.

Reprezentantii oamenilor de afaceri din Turcia si investitorii cer de urgenta un acord stand-by pentru stabilizarea economiei, dupa ce acordul anterior privind imprumutul de 10 miliarde dolari a expirat in mai.

Guvernul a anuntat in decembrie 2008 ca va reduce cheltuielile bugetare totale planuite pentru 2009, in contextul adancirii crizei financiare, dar FMI vrea ca acestea sa fie taiate si mai drastic.

FMI a cerut, de asemenea, o crestere a taxei pe valoare adaugata (TVA) si o taxa speciala pe consum, pentru sporirea veniturilor, dar guvernul turc nu a acceptat aceste cereri, potrivit unui articol publicat in Zaman. Fondul se opune planului guvernamental de reducere a pretului energiei electrice si gazelor naturale.

 

sursa: bloombiz

Covrigii, o afacere de miliarde. Cele patru rețele de magazine care își împart piața din România
Covrigii, o afacere de miliarde. Cele patru rețele de magazine care își împart piața din România
Covrigii sunt gustarea sau chiar o masă pe care românii o preferă zilnic, din comoditate, sărăcie sau grabă. Numărul mare de magazine unde se vând aceste produse este un răspuns la...
#bugetare, #cheltuieli, #fmi, #imprumut, #miliarde, #turcia , #stiri FMI

Curs valutar

1 EUR = 4.9704 RON

-0.0025

1 USD = 4.5850 RON

0.0101
  1. Experții trag semnalul de alarmă: Cea mai mare criză din istorie lovește România și alte 100 de țări
  2. Mafia bulgară profită după intrarea parțială în Schengen. Schema prin care economia subterană din țara vecină câștigă bani grei
  3. Suma uriașă pe care o vor plăti românii, pentru organizarea alegerilor. Semnal de alarmă: „Nemaivăzut așa ceva, pe vreme de pace!"
  4. O multinațională cu profituri de miliarde de euro anunță finalizarea unei fabrici în Transilvania
  5. Două țări NATO ”plâng” după Putin: Ucraina le lovește dur, punând bariera Rusiei
  6. A intrat în vigoare „taxa pe lux”. Care sunt marjele de impozitare și până când trebuie să se grăbească românii să-și declare bunurile
  7. Se deschide un nou lot pe Autostrada A0 Sud. Când vom putea circula aproape 250 km fără oprire pe un drum de mare viteză VIDEO
  8. Colapsul care amenință România, din 2030: „Va fi un tsunami financiar!"
  9. Care este avuția medie netă a românilor. Suma pare foarte ridicată la prima vedere
  10. Autostrada Unirii. Autoritățile deschid ofertele pentru un lot montan complicat