FMI cere guvernelor sa incurajaze productia de petrol

Miercuri, 18 Martie 2009, ora 14:03
1377 citiri
FMI cere guvernelor sa incurajaze productia de petrol

Directorul adjunct al Fondului Monetar International (FMI), John Lipsky, a cerut miercuri guvernelor sa incurajeze productia de petrol si companiilor de profil sa coopereze in aceasta directie, pentru evitarea cresterii peste masura a pretului petrolului, dupa relansarea economiei, scrie Reuters.

 

"Chiar daca ieftinirea petrolului ajuta la stabilizarea economiei, trebuie sa fim constienti de consecintele pe termen lung ale unui nivel scazut al pretului si volatilitatii crescute", spus Lipsky, in cadrul unui seminar de la Viena, tinut de Organizatia Tarilor Exportatoare de Petrol (OPEC).

Pretul petrolului a crescut la peste 147 dolari/baril la mijlocul lunii iulie 2008, pentru ca mai apoi sa scada la 32,40 dolari/baril, in decembrie. De atunci, acesta s-a stabilizat intre 40 si 50 dolari/baril, de la inceputul anului.

"Pretul scazut al petrolului pregateste terenul pentru o noua crestere in viitor", a mai spus Lipsky. Acesta este de parere ca pretul scazut al bunurilor de schimb reduc valoarea "proiectelor potentiale" si ii obliga pe producatori sa caute finantari externe.

"Un cadrul stabil de investitii si fiscalitate poate ajuta, de asemenea, finantarile viitoare", a mai spus directorul adjunct al FMI-ului.

In cadrul intrunirii OPEC de duminica, de la Viena, organizatia a decis sa mentina productia, dar a promis ca va implementa ultima reducere a productiei mai strict si va analiza evolutia actiunii la intrunirea din mai.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
#FMI, #guverne, #petrol, #productie, #companii , #stiri FMI