FMI cere guvernelor sa incurajaze productia de petrol

Miercuri, 18 Martie 2009, ora 14:03
1429 citiri
FMI cere guvernelor sa incurajaze productia de petrol

Directorul adjunct al Fondului Monetar International (FMI), John Lipsky, a cerut miercuri guvernelor sa incurajeze productia de petrol si companiilor de profil sa coopereze in aceasta directie, pentru evitarea cresterii peste masura a pretului petrolului, dupa relansarea economiei, scrie Reuters.

 

"Chiar daca ieftinirea petrolului ajuta la stabilizarea economiei, trebuie sa fim constienti de consecintele pe termen lung ale unui nivel scazut al pretului si volatilitatii crescute", spus Lipsky, in cadrul unui seminar de la Viena, tinut de Organizatia Tarilor Exportatoare de Petrol (OPEC).

Pretul petrolului a crescut la peste 147 dolari/baril la mijlocul lunii iulie 2008, pentru ca mai apoi sa scada la 32,40 dolari/baril, in decembrie. De atunci, acesta s-a stabilizat intre 40 si 50 dolari/baril, de la inceputul anului.

"Pretul scazut al petrolului pregateste terenul pentru o noua crestere in viitor", a mai spus Lipsky. Acesta este de parere ca pretul scazut al bunurilor de schimb reduc valoarea "proiectelor potentiale" si ii obliga pe producatori sa caute finantari externe.

"Un cadrul stabil de investitii si fiscalitate poate ajuta, de asemenea, finantarile viitoare", a mai spus directorul adjunct al FMI-ului.

In cadrul intrunirii OPEC de duminica, de la Viena, organizatia a decis sa mentina productia, dar a promis ca va implementa ultima reducere a productiei mai strict si va analiza evolutia actiunii la intrunirea din mai.

 

#FMI, #guverne, #petrol, #productie, #companii , #stiri FMI

Curs valutar

1 EUR = 4.9768 RON

-0.0002

1 USD = 4.5625 RON

-0.0170
  1. Revoluție în energie anunțată de China! Beijingul susține că a găsit modalitatea de a renunța la combustibilii fosili
  2. Soarta celui mai mare combinat din țară atârnă de un fir de ață. „Pentru muncitori, situația este îngrijorătoare, dar speranțe există”
  3. Cum rămâne cu pensiile pentru grupe de risc și condiții grele. Ajutoarele și compensațiile pe care le vor primi vârstnicii în 2025
  4. Semnalele care anunță o posibilă mare criză economică, asemănătoare celei din 1930. Cum să te pregătești pentru „furtună". Economist: „Trebuie să avem o strategie"
  5. Polonezii, supărați că ouăle românești sunt importate peste producția internă. Cum a reușit România să depășească la raft fermierii din Polonia
  6. Taximetriștii câștigă „războiul” cu Uber și Bolt: După 10 ani de proteste, ultimele promisiuni și sancțiunile ANAF împing românii înapoi în mașinile galbene
  7. Ungaria vrea gaz românesc din Marea Neagră: "Va fi singura sursă nouă din regiune". Replica ministrului Burduja
  8. Statul vrea să controleze o firmă înființată de un gigant al petrolului din Rusia și care a trecut prin mâinile unui fugar moldovean. Legătura cu companiile strategice din România
  9. România face front comun cu liderii europeni la Bruxelles pentru „Reînarmarea Europei”. „Continuăm construcţia de autostrăzi şi spitale, pentru care am alocat fonduri”
  10. Ministrul Finanțelor va prezenta Comisiei Europene noile taxe fiscale care vor fi introduse în România. De când vor intra în vigoare