FMI, CE si Banca Mondiala vin in Romania pentru a doua evaluare

Luni, 04 Iulie 2011, ora 19:23
1204 citiri
FMI, CE si Banca Mondiala vin in Romania pentru a doua evaluare

In perioada 20 iulie-1 august, o delegatie FMI, Comisia Europeana si Banca Mondiala va veni in Romania pentru cea de-a doua evaluare a acordului de tip preventiv, informeaza Mediafax.

"O misiune a Fondului Monetar International, condusa de Jeffrey Franks, se va afla la Bucuresti in perioada 20 iulie - 1 august 2011 pentru cea de-a doua evaluare a acordului stand-by de tip preventiv cu Romania.

Vizita FMI va fi comuna cu echipe din partea Comisiei Europene si Bancii Mondiale", a declarat intr-un comunicat reprezentantul regional al Fondului pentru Romania si Bulgaria, Tonny Lybek.

Oficialii institutiilor internationale se vor intalni cu autoritatile si cu reprezentanti ai partidelor politice, sindicatelor, mediului de afaceri, bancilor si societatii civile si vor analiza reformele si modul in care au fost indeplinite tintele stabilite pentru prima jumatate a acestui an.

Consiliul Director al Fondului Monetar International a aprobat la finele lunii iunie prima evaluare a noului acord, de tip preventiv, si a pus la dispozitia Romaniei a doua transa, de 481 de milioane de euro.

#fmi, #delegatie fmi, #ce, #acord preventiv, #transa fmi , #stiri FMI