FMI avertizeaza Japonia ca s-ar putea prabusi

Vineri, 25 Noiembrie 2011, ora 22:33
1064 citiri
FMI avertizeaza Japonia ca s-ar putea prabusi

Fondul Monetar International a emis o avertizare catre Japonia, pe care o suspecteaza ca ar putea declansa o crestere brusca a titlurilor japoneze, care ar putea zdruncina economia si ar putea arunca datoria tarii in zona de nesustenabilitate.

Raportul referitor la sustenabilitatea Japoniei, lansat vineri, le arata factorilor politici de la Tokyo pietele sunt ingrijorate cu privire la posibilele probleme fiscale pe care le-ar putea avea autoritatile japoneze, transmite Wall Street Journal.

Datoriile publice japoneze reprezinta aproape dublul PIB-ului anual - un raport care este mai precar decat in orice alta economie industrializata, inclusiv actualele vedete ale crizei, Italia si Spania. Autoritatile japoneze au fost foarte incete in implementarea de masuri de crestere a taxelor si impozitelor, mai ales dupa cutremurul din 11 martie.

Felul in care au evoluat pietele europene a prezentat explicit ce se intampla cu acele economii care sunt privite cu neincredere de catre investitori si cum este amendata, prin dobanzi, lipsa de credibilitate fiscala, se arata in raportul FMI.

Raportul a fost pregatit pentru a fi utilizat in cadrul dezbaterilor G20 cu privire la dezechilibrele globale.

#FMI Japonia, #efecte economie Japonia, #criza economica Japonia , #stiri FMI