Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

FMI ar putea revizui deficitul de cont curent pentru Romania

FMI ar putea revizui deficitul de cont curent pentru Romania

Fondul Monetar International (FMI) si-ar putea revizui in urcare cu pana la un punct procentual (pp) estimarea pe termen mediu de deficit de cont curent pentru Romania, ca urmare a importurilor de tehnologie legate de absorbtia fondurilor UE, au declarat pentru NewsIn surse oficiale. 

"In legatura cu inflatia ar putea sa apara modificari si, pe termen mediu, sunt discutii legate de contul curent.

Este posibil sa se mareasca deficitul datorita absorbtiei fondurilor europene.


Depinde cum privesti legatura cu aborbtia fondurilor. Absorbtia fondurilor presupune un anumit import pentru investitii.


Continua discutia pe contul curent si este legata mai mult de importul de tehnologie.


Este posibil sa fie un pic mai mare deficitul, de pana la un punct procentual", au declarat sursele citate.


Astfel, in cazul in care absorbtia fondurilor UE se va realiza mai mult in sectorul infrastructurii, deficitul de cont curent ar putea fi mai mic decat in cazul absorbtiei fondurilor UE pentru proiecte care implica un import masiv de tehnologie, cum ar fi cele de mediu.


Potrivit raportului FMI, Romania va inregistra anul acesta, in scenariul de baza, un deficit de cont curent de 5% din PIB, de 5,1% in 2012, urmand sa ajunga la 5,2% in 2013.


Totodata, sursele citate au declarat ca nu se pune problema unei modificari a estimarii privind cresterea economica pentru acest an, estimata la 1,5%. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1022 ori