FMI aproba un nou credit de tip preventiv pentru Polonia

Sambata, 19 Ianuarie 2013, ora 12:32
1291 citiri
FMI aproba un nou credit de tip preventiv pentru Polonia

Fondul Monetar International a aprobat o noua linie de credit de tip preventiv pentru Polonia, cu scopul de a ajuta aceasta tara sa faca fata incetinirii economiei sale si de a pastra increderea investitorilor.

FMI a acordat Varsoviei o "linie de credit modulabila" (LCM) de 33,8 miliarde de dolari (la cursul de schimb actual) pentru o perioada de doi ani, supusa reexaminarii dupa un an.

LCM reprezinta un tip de imprumut rezervat tarilor considerate bine guvernate, ce le permite sa obtina lichiditati in momentul si in cuantumul pe care il doresc. Polonia a indicat ca nu intentioneaza sa recurga la acest credit decat in caz de nevoie.

FMI apreciaza intr-un comunicat ca economia poloneza, "foarte solida", incepe "sa resimta vanturile potrivnice venite din restul Europei, iar cresterea a incetinit de la inceputul anului 2012".

"Activitatea economica va continua sa se modereze in 2013, riscurile fiind legate de legaturile comerciale si financiare importante ale Poloniei cu restul regiunii", adauga FMI.

LCM va permite Varsoviei sa "faca fata socurilor externe, va consolida increderea investitorilor si va continua sa sprijine politica economica a autoritatilor", se mai afirma in comunicatul Fondului Monetar International.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#credit preventiv FMI Polonia, #linie credit modulabila Polonia, #probleme economice Polonia, #crestere economica Polonia , #stiri FMI