FMI analizeaza reorganizarea Postei Romane

Vineri, 22 Iulie 2011, ora 13:42
1821 citiri
FMI analizeaza reorganizarea Postei Romane

Ministrul Comunicatiilor a discutat cu FMI si CE despre reducerea numarului de angajati ai Postei Romane si reorganizare si modernizarea institutiei, conform NewsIn.

Scopul intrevederii a fost evaluarea modului in care MCSI (Ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale) si-a indeplinit obligatiile prevazute in cadrul acordului de tip preventiv, semnat intre Statul Roman si FMI, cu privire la Compania Nationala Posta Romana (CNPR).

"Prevederile acordului referitoare la Posta Romana sunt urmatoarele: reducerea personalului administrativ cu un numar de 70 de angajati, inchiderea unui numar de 900 subunitati postale si reorganizarea si modernizarea CNPR conform HG 572/2010 privind aprobarea strategiei de restructurare si modernizare a Companiei Nationale Posta Romana", se arata in comunicat.

Reprezentantii ministerului precizeaza totodata ca Posta Romana si-a indeplinit toate obligatiile mentionate in cadrul acordului, urmand a se stabili noi obiective in conformitate cu HG 572/2010 privind aprobarea strategiei de restructurare si modernizare a Companiei Nationale Posta Romana (CNPR).

Posta Romana SA este o societate comerciala cu capital majoritar de stat, are peste 35.000 angajati si este operatorul national din domeniul serviciilor postale. Actionarii companiei sunt statul roman, reprezentat de Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale, care detine 75% din capitalul social, si Fondul Proprietatea, care detine 25% din capitalul social.

Posta Romana a avut anul trecut pierderi de 116,39 milioane lei, mai mici cu 65 milioane lei fata de pierderile din 2009, de 181,52 milioane lei, iar afacerile companiei au scazut anul trecut cu 4%, la 1,377 miliarde lei.

In ceea ce priveste anul in curs, reprezentantii Postei Romane estimeaza o usoara crestere a cifrei de afaceri fata de 2010, dar si pierderi nete de 810.000 lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
#posta romana, #delegatie fmi, #vizita fmi, #fmi, #concedieri posta romana , #stiri FMI