Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

FMI analizeaza evolutia companiilor de stat monitorizate

FMI analizeaza evolutia companiilor de stat monitorizate

Reprezentantii Fondului Monetar International (FMI) impreuna cu membrii ai Bancii Mondiale si ai Comisiei Europene au avut o intrevedere cu conducerea Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri pentru a discuta stadiul reformelor economice, precum si situatia infiintarii celor doua companii energetice nationale, informeaza MECMA, citat de NewsIn.

In cadrul discutiilor au fost abordate stadiul reformelor economice demarate de Guvernul Romaniei si al programelor de restructurare din companiile monitorizate, aflate in subordinea Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA), se arata intr-un comunicat al MECMA.

In cadrul intalnirii s-a concluzionat ca tintele financiare pe primul trimestru al acestui an au fost atinse in cea mai mare parte de catre companiile monitorizate, existand premise ca rezultatele sa fie pozitive in continuare, potrivit MECMA.

De asemenea, s-au purtat discutii despre situatia infiintarii celor doua companii energetice nationale.


Reamintim ca, in 14 aprilie, Curtea de Apel Bucuresti a respins recursul formulat de societatea Hidroelectrica impotriva hotararii pronuntate de Tribunalul Bucuresti in dosarul nr. 49977/3/2010, ramanand astfel irevocabila respingerea inregistrarii Proiectului de constituire a companiei nationale Hidroenergetica.

In decembrie 2010, la solicitarea salariatilor din Hidroelectrica, Tribunalul Bucuresti declarase nelegal Proiectul de divizare a Hidroelectrica si de fuziune in vederea constituirii CN Hidroenergetica, apreciind ca fuziunea societatilor din energie, concomitent cu divizarea Hidroelectrica, nu poate avea loc.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1253 ori