FMI: Accesul Irlandei pe pietele financiare este in continuare limitat

Joi, 08 Septembrie 2011, ora 07:45
1058 citiri
FMI: Accesul Irlandei pe pietele financiare este in continuare limitat

Accesul Irlandei pe pietele financiare este in continuare blocat si reflecta neincrederea sectorului privat in capacitatea autoritatilor de la Dublin de a rambursa integral datoriile tarii, potrivit raportului de tara publicat miercuri de Fondul Monetar International (FMI), transmite AFP. 

"Dezbaterile intense din Europa privind participarea sectorului privat arata ca afirmatiile potrivit carora Grecia reprezinta o exceptie nu sunt convingatoare", se arata in raportul citat de Mediafax.

Prin participare privata FMI defineste contributia creditorilor privati ai Greciei la al doilea program de salvare a tarii, printr-un schimb de obligatiuni care sa permita termene mai lungi de rambursare a datoriilor si reducerea dobanzarilor.

Autoritatile irlandeze resping posibilitatea ca tara lor sa ajunga intr-o situatie similara Greciei si sustin ca Irlanda va asigura serviciul datoriilor publice, potrivit FMI.

Fondul estimeaza ca Irlanda va putea imprumuta de pe piata 1,7 miliarde de euro in acest an , 4,4 miliarde de euro anul viitor si 15,4 miliarde euro in 2013.

Costurile imprumuturilor Irlandei a scazut semnificativ de cand liderii europeni au convenit in iulie sa reduca dobanzile pentru ajutorul financiar de 85 de miliarde de euro acordat tarii, dar FMI avertizeaza ca riscurile revenirii pe pietele financiare sunt in continuare semnificative.

FMI a revizuit in scadere estimarile privind cresterea economiei Irlandei, la 0,4% in acest an si 1,5% in 2012, de la nivelul de 0,6%, respectiv 1,9% prognozat in iulie. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#fmi limiteaza irlanda, # datorii irlanda, # acces irlanda piete financiare , #stiri FMI