FMI a imbunatatit prognoza de crestere economica globala pentru 2010

Vineri, 04 Septembrie 2009, ora 17:13
1469 citiri
FMI a imbunatatit prognoza de crestere economica globala pentru 2010

Fondul Monetar International (FMI) a revizuit, vineri, in sens pozitiv, prognozele de crestere economica globala, de la -1,4% la -1,3% pentru 2009 si, respectiv, de la 2,5% la 2,9% pentru 2010, potrivit unui document al institutiei, citat de Reuters.

Documentul prezinta si prognoze pe 2010, modificate in sens pozitiv, pentru Statele Unite, zona euro , Germania si Marea Britanie, mentinand totodata estimarea pentru Japonia, informeaza Mediafax.

Astfel, Produsul Intern Brut (PIB) al SUA ar trebui sa urce anul viitor cu 1,2%, mai mult decat estimarea anterioara, de 0,8%, iar economia zonei euro va stagna, prognoza anterioara indicand o contractie de 0,3%.

Directorul executiv al Fondului, Dominique Strauss-Kahn , a sustinut, vineri, la Berlin, un discurs amplu in cadrul caruia si-a prezentat aprecierile cu privire la perspectivele economice globale, atingand subiecte precum forta procesului de relansare economica, strategiile de eliminare a pachetelor de stimulare a economiei si a sistemului financiar, precum si reforma sistemelor care guverneaza economia si sectorul financiar mondial.

Strauss-Kahn prevede ca fenomenul de relansare, de revenire, va cuprinde decisiv economia lumii in prima parte a anului viitor, daca strategiile guvernelor privind programele de stimulare introduse in perioada de criza vor fi adecvate.

Seful FMI a avertizat ca eliminarea timpurie a masurilor de sprijin ar putea obstructiona redresarea economiei mondiale, dar a indemnat marile puteri economice sa formuleze strategii clare de incheiere a acestor programe, pentru a evita o noua criza a increderii determinata de incertitudine privind politica fiscala si economica.

El a aratat ca riscul ca guvernele sa elimine prea devreme pachetele de stimulare economica este mai ridicat decat acela ca masurile de sprijin sa fie prezente in peisajul economic pentru o perioada prea lunga de timp.

Strauss-Kahn a afirmat totodata ca liderii G20, care se vor reuni in perioada 24-25 septembrie la Pittsburgh, trebuie sa ia decizii concrete privind reforma sistemului financiar global.

In plus, directorul FMI a declarat ca resursele financiare de care dispune Fondul trebuie consolidate si majorate pentru ca institutia sa-si mentina "forta".

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
#fmi, # crestere economica, # relansare, # economie , #stiri FMI