Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

FMI a aprobat Ungariei un imprumut de 12,3 miliarde de euro

FMI a aprobat Ungariei un imprumut de 12,3 miliarde de euro

Fondul Monetar International (FMI) a aprobat un imprumut de 15,7 miliarde dolari (12,3 miliarde euro) pentru Ungaria. Banii sunt destinati unui program de stabilizare a economiei nationale. Guvernul ungar va primi imediat 6,3 miliarde dolari, suma ramasa urmeaza sa fie platita in cinci rate, ce vor face obiectul unor revizuiri trimestriale, informeaza Reuters.


Imprumutul face parte din pachetul de 25,1 miliarde dolari destinat salvarii economiei ungare, ce include un credit de 8,1 miliarde dolari din partea Uniunii Europene (UE) si 1,3 miliarde dolari din partea Bancii Mondiale.


FMI a anuntat ca economia Ungariei se va comprima, cel mai probabil, cu 1% anul acesta, fata de 1,75% in 2007. De asemenea, cresterea economica nu va atinge nivelul estimat de 3% decat dupa 2011.


Pentru a reduce datoria publica, aceasta fiind de doua treimi din produsul intern brut (PIB), guvernul are in vedere un deficit fiscal de aproximativ 2,5% din PIB, in 2009.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1756 ori