FMI a aprobat un imprumut de 574 de milioane de dolari pentru R. Moldova

Sambata, 30 Ianuarie 2010, ora 10:24
1227 citiri
FMI a aprobat un imprumut de 574 de milioane de dolari pentru R. Moldova

Fondul Monetar International (FMI) a aprobat vineri un imprumut de 574 de milioane de dolari pentru Republica Moldova, pentru a ajuta aceasta tara, una dintre cele mai sarace din Europa, sa depaseasca grava criza economica in care se afla. 

Acest imprumut a fost votat de cea mai inalta instanta de decizie a Fondului, consiliul de administratie, a anuntat institutia intr-un comunicat preluat de Mediafax.

Imprumutul este structurat in doua parti, una deblocata in cadrul unei proceduri rezervate statelor membre cele mai sarace, fara dobanda pana la sfarsitul lui 2011, si cealalta cu o dobanda mica, dar care prevede o perioada de patru ani si jumatate fara rambursare.

Acest ajutor trebuie "sa sustina programul economic al tarii, care incearca sa restaureze viabilitatea bugetului sau si a pozitiei sale externe, sa isi conserve stabilitatea financiara, sa reduca saracia si sa ridice cresterea", a precizat FMI.

Republica Moldova se confrunta de mai multe luni cu o profunda criza politica, Parlamentul fiind incapabil sa aleaga un presedinte in pofida a doua scrutine legislative succesive in 2009, care ar trebui sa fie urmate de un altul anul acesta. 

#fmi, # imprumut, # dolari, # moldova , #stiri FMI