Flutur: Strategia fiscala va fi discutata cu FMI

Luni, 26 Iulie 2010, ora 16:03
1171 citiri
Flutur: Strategia fiscala va fi discutata cu FMI

Vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur a declarat, luni, ca strategia fiscala va fi discutata cu reprezentantii FMI si ca, la nivelul Coalitiei, exista o Comisie care lucreaza la simulari privind masurile economice,insa a refuzat sa precizeze daca scaderea cotei unice si cresterea TVA sunt o varianta, informeaza NewsIn.

Intrebat daca, in cadrul strategiei fiscale, PDL ia in calcul varianta majorarii TVA si reducerea cotei unice, Flutur a afirmat: "Exista o comisie care se ocupa de acest lucru, fiecare partid din arcul guvernamental are specialisti in acest domeniu. De la noi, Adriean Videanu cu o echipa lucreaza la o simulare privind masurile economice, la finalul acestor aplicatii va vom face cunoscuta strategia de relansare economica".

El a adaugat ca masurile economice vor fi discutate si cu FMI si ca "se pregateste un mandat" pentru delegatia care va discuta cu Fondul.

Intrebat ce variante de strategie fiscala au fost discutat in coalitie, Flutur s-a rezumat sa declare ca raspunsul va veni "la momentul potrivit".

"Rezultatul final al acestor simulari economice va va fi facut cunoscut la momentul potrivit. Nu am niciun element concret sa va spun astazi, pentru ca specialistii fac simulari pe crestere economica. Raspunsul il va da echipa (n.r. din Comisie). Aveti rabdare, e o discutie si in coalitie si cu specialistii, mai mult nu sunt mandatat sa va raspund pentru ca nu avem un raspuns final", a raspuns Flutur la intrebarile ziaristilor privind varianta reducerii cotei unice.

"Cand vorbim de relansare economica in Romania, trebuie sa ai in vedere toate parghiile care sa duca la relansare economica. Nu avem astazi un raspuns final. Simularile trebuie sa ne arate, pana in 2013, ce se poate intampla in diferite variante", a adaugat el.

Liderul PDL a adaugat ca estimarile vor fi finalizate probabil "foarte repede.

"FMI e aici, cred ca va trebui sa discutam si cu ei. Adriean Videanu si colegii din echipa va vor anunta in cel mai scurt timp", a conchis Flutur.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
#economica, #flutur, #fmi, #masuri, #relansare, #strategie , #stiri FMI