Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Fitch: economia Romaniei va creste in 2010

Fitch: economia Romaniei va creste in 2010

Fitch Ratings prognozeaza pentru Romania o crestere economica de 2% pentru 2010, desi pentru acest an estimeaza o scadere a economiei de 7,5%. In ceea ce priveste deficitul bugetar, agentia de rating anticipeaza un deficit de 7% din Produsul Intern Brut (PIB) proiectat.

Cifrele avansate de agentia de rating Fitch sunt mai optimiste fata de estimarile Fondului Monetar International (FMI) si cele ale Guvernului.

CNP plaseaza cresterea PIB de anul viitor la 0,5%, in linie cu estimarea FMI, de 0,5-1%., in timp ce Fitch anticipeaza pentru 2010 o crestere economica de 2% in Romania si un deficit bugetar de 4,5% din PIB.

Agentia de rating prevede pentru anul 2011 o crestere economica de 4%.

Comisia Nationala de Prognoza (CNP) a revizuit in scadere, la sfarsitul lunii septembrie, prognoza privind contractia economiei romanesti in acest an, de la 4% la 7,7%.

FMI anticipeaza pentru Romania o scadere economica de 8-8,5% in 2009, revizuita in august, dublu fata de estimarea din luna martie, de 4,1%.

In ceea ce priveste deficitul bugetar, tinta Guvernului este aceeasi cu obiectivul angajat in august in urma primei revizuiri a acordului cu FMI, de 7,3% din PIB pentru acest an.

Reprezentantii institutiei financiare internationale au fost de acord, in august, cu majorarea deficitului bugetar la 7,3% din PIB in 2009, comparativ cu proiectia anterioara de 4,6% din PIB, si la reducerea acestui dezechilibru la 5,9% din PIB anul viitor.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1302 ori
Citeste mai multe desprebugetar deficit economia fitch romaniei