Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Fitch a retrogradat ratingul Irlandei cu trei trepte, la "BBB+", cu perspectiva stabila

Fitch a retrogradat ratingul Irlandei cu trei trepte, la "BBB+", cu perspectiva stabila

Fitch Ratings a retrogradat, joi, cu trei trepte, ratingul Irlandei pentru datoriile pe termen lung in valuta si moneda locala de la nivelul "A+" la "BBB+", cu perspectiva stabila, in timp ce calificativul pentru creditele pe termen scurt in valuta a fost revizuit de la "F1" la "F2", anunta Mediafax.

Plafonul de tara a fost mentinut la nivelul "AAA", a anuntat agentia de evaluare financiara.

Ratingurile titlurilor emise de Agentia Nationala de Administrare a Activelor a fost retrogradate de la "A+" la "BBB+", respectiv de la "F1" la "F2", in conformitate cu ratingurile suverane.

Masura reflecta costurile bugetare suplimentare determinate de restructurarea si sustinerea sistemului bancar, perspectivele economice slabe, ca urmare a amplificarii crizei financiare, precum si pierderea accesului la finantare pe piete la un cost acceptabil, ceea ce reduce flexibilitatea financiara.

Irlanda se afla inca in categoria tarilor recomandabile pentru investitii ca urmare a sprijinului din partea Uniunii Europene si al FMI, dar si a faptului ca guvernul a demonstrat angajamentul pentru consolidarea fiscala, in timp ce fundamentele economice sunt inca solide, potrivit Fitch.

UE si FMI au convenit un ajutor de 85 de miliarde de euro pentru Irlanda, la care acest stat va avea o contributie proprie de 17,5 miliarde de dolari.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 796 ori
Citeste mai multe despreFitch Ratings irlanda rating retrogradare