Fitch a coborat la 'negativa' perspectiva ratingurilor Ungariei

Marti, 03 Martie 2009, ora 10:24
1841 citiri
Fitch a coborat la 'negativa' perspectiva ratingurilor Ungariei

Agentia de evaluare financiara Fitch a revizuit in scadere luni, de la 'stabila' la 'negativa', perspectiva asociata ratingurilor pentru credite pe termen lung in forinti si valuta ale Ungariei, din cauza riscurilor ce ameninta profilul de creditare, potrivit unui comunicat al agentiei de rating. 

Astfel, Fitch a confirmat ratingul 'BBB' pentru credite pe termen lung in valuta si ratingul 'BBB+' pentru credite pe termen lung in forinti ale Ungariei.

Agentia de rating a confirmat, de asemenea, ratingul pentru credite pe termen scurt 'F3' si plafonul de tara 'A' ale Ungariei.

"Perspectiva 'negativa' reflecta deteriorarea continua a perspectivelor economice ale Ungariei si Europei, care, corelate cu presiunile asupra balantei de plati si forintului, majoreaza riscurile ca profilul de creditare extern si public al Ungariei sa se inrautateasca mai mult decat fusese anticipat in noiembrie cand Ungaria a fost retrogradata", a spus directorul diviziei pentru ratinguri de tara al Fitch, David Heslam.

"Contrar asteptarilor noastre, pachetul de sprijin de la Fondul Monetar International (FMI) nu a consolidat inca stabilitatea macroeconomica si financiara a Ungariei", a adaugat Heslam.

Fitch a retrogradat ratingul de tara al Ungariei in noiembrie, plasand o perspectiva 'stabila', care urma sa reflecte parerea ca pachetul de sustinere de 20 miliarde euro de la FMI va furniza un sprijin semnificativ pentru necesarul de finantare al Ungariei, precum si o stabilizare a perspectivelor economice si financiare.

#fitch, # ungaria, # credite, # fmi, # rating, # forint , #stiri FMI