Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Fiscul nu are cum sa verifice averile mari

Fiscul nu are cum sa verifice averile mari

Controlul persoanelor fizice cu averi mari nejustificate ar putea fi amanat din cauza lipsei de personal si a pregatirii insuficiente a inspectorilor de control din cadrul Servicilui de Analiza Persoane Fizice, potrivit raportului Misiunii de Asistenta Tehnica realizat de expertii Fondului Monetar International.

Potrivit raportului, majoritatea posturilor din cadrul noul serviciu infiintat in cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nu au fost ocupate, iar inspectorii existenti nu au instruirea necesara pe metodele indirecte de control, relateaza Financiarul.

Astfel, fazele programului au fost amanate cu 60 - 120 de zile, din cauza lipsei de personal, o problema care ar trebui rezolvata odata cu reorganizarea institutiei.

De asemenea, printre piedicile in calea verificarii marilor averi nejustificate se numara si suportul IT, care "nu a fost initiat si nu exista nici un plan concret in acest sens", se arata in raport.

Expertii FMI mai spun ca este nevoie de o echipa de proiect si un manager de proiect, care sa coordoneze strategia si sa asigure implementarea metodelor indirecte.

Citeste mai multe pe Ziare.com.


Nunta regalaTi-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1331 ori