Fiscul nu are cum sa verifice averile mari

Vineri, 29 Aprilie 2011, ora 11:27
1547 citiri
Fiscul nu are cum sa verifice averile mari

Controlul persoanelor fizice cu averi mari nejustificate ar putea fi amanat din cauza lipsei de personal si a pregatirii insuficiente a inspectorilor de control din cadrul Servicilui de Analiza Persoane Fizice, potrivit raportului Misiunii de Asistenta Tehnica realizat de expertii Fondului Monetar International.

Potrivit raportului, majoritatea posturilor din cadrul noul serviciu infiintat in cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nu au fost ocupate, iar inspectorii existenti nu au instruirea necesara pe metodele indirecte de control, relateaza Financiarul.

Astfel, fazele programului au fost amanate cu 60 - 120 de zile, din cauza lipsei de personal, o problema care ar trebui rezolvata odata cu reorganizarea institutiei.

De asemenea, printre piedicile in calea verificarii marilor averi nejustificate se numara si suportul IT, care "nu a fost initiat si nu exista nici un plan concret in acest sens", se arata in raport.

Expertii FMI mai spun ca este nevoie de o echipa de proiect si un manager de proiect, care sa coordoneze strategia si sa asigure implementarea metodelor indirecte.

Citeste mai multe pe Ziare.com.

Nunta regala

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#anaf, #averi mari, #fisc, #fmi, #verificarea averilor mari , #stiri FMI