Firmele care vor recruta manageri pentru companiile de stat trebuie sa fie recunoscute international

Miercuri, 11 Mai 2011, ora 13:09
1409 citiri
Firmele care vor recruta manageri pentru companiile de stat trebuie sa fie recunoscute international

Jeffrey Franks, seful misiunii FMI in Romania, spune ca firmele de resurse umane care vor recruta manageri pentru companiile de stat trebuie sa fie recunoscute international, iar promovarea anuntului se va face la nivel international, inclusiv in Romania, conform NewsIn.

"Sunt proceduri pe care guvernul roman trebuie sa le urmeze pentru a angaja manageri. La un moment dat guvernul va trebui sa listeze si sa publice aceste criterii, apoi sa urmeze anumite proceduri pentru a angaja manageri straini independenti. Nu este de datoria mea sa manageriez deciziile guvernului in acest domeniu, incerc sa ajut in setarea parametrilor", a declarat seful misiunii FMI, Jeffrey Franks.

Oficialul Fondului Monetar a precizat ca firmele de resurse umane trebuie sa fie recunoscute international, iar anuntul sa fie publicat la nivel international, inclusiv in Romania.

"Oamenii care vor selectati trebuie sa fie bine calificati si vor fi evaluati de o companie de resurse umane care se ocupa tot timpul cu recrutarea de executivi, este jobul lor", a mai spus Franks.

La finalul procedurii de selectie va fi realizata o lista cu candidatii finali in baza careia vor fi alesi managerii independenti.

"Toti cei de pe lista vor fi bine pregatiti, astfel ca nu vor exista ingrijorari", a conchis seful FMI.

Seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, a declarat marti ca numirea membrilor in consiliile de administratie (CA) ale companiilor de stat se va face dupa ce un consiliu independent va aproba propunerile de candidati. In ceea ce priveste alegerea managerilor pentru companiile de stat, seful misiunii FMI in Romania a explicat ca statul trebuie sa-si defineasca in mod exact cum vor functiona aceste mecanisme.

"Noi am discutat pe aceasta tema si am stabilit ca pentru top-managerii din cele mai mari firme publice vom avea niste firme independente specializate in angajarea si recrutarea de personal. Vom incepe sa facem publicitate pentru aceste posturi. Se va trece la recrutarea celor mai buni candidati pentru aceste posturi si acestia vor fi prezentati actionarilor, statului sau altor factori de interes, care vor lua decizia finala", a mai precizat Franks.

Totodata, Jeffrey Franks spunea luni ca este scandalos faptul ca oameni care nu sunt calificati, dar au conexiuni politice, conduc unele companii de stat in beneficiul propriu, nu al poporului.

"O parte din aceste companii pierd miliarde de lei. Acesti bani ies din buzunarele cetatenilor. Sunt bani foarte bine investiti daca se angajeaza un CEO care sa creeze profit si nu pierderi. Atat timp cat acest lucru se face transparent si independent, acest lucru nu ar trebui sa reprezinte un scandal, ci un lucru pozitiv. Scandalos este ca oameni care nu sunt calificati, dar au conexiuni politice, conduc aceste companii in beneficiul propriu, nu al poporului", a mentionat Franks.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#manageri companii de stat, #fmi, #franks, #firme hr , #stiri FMI