Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Finantele vor sa testeze piata in 2010 prin emisuni de titluri de stat cu scadenta de peste 10 ani

Finantele vor sa testeze piata in 2010 prin emisuni de titluri de stat cu scadenta de peste 10 ani

Ministerul Finantelor vrea sa testeze piata pentru emisiuni cu scadenta mai mare de 10 ani in 2010 si a demarat discutii cu fonduri de pensii, firme de asigurari si alti posibili investitori, a declarat joi secretarul de stat in MFP, Bogdan Dragoi, citat de NewsIn. 

"O sa testam piata si vrem sa vedem apetitul pentru maturitati mai mari de zece ani.

Nu stiu inca daca este o cerere. Suntem in discutii cu fondurile de pensii si firmele de asigurari", a afirmat Dragoi.


In privinta finantarii deficitului bugetar din acest an, secretarul de stat a precizat ca "cel mult 10%" este un randament corect in acest moment pentru emisiunile de titluri de stat.


"Este corect ce a spus guvernatorul (BNR), ca la o dobanda cheie de 8% s-a cerut un randament de chiar 12%.


Maxim 10% este pretul corect in situatia actuala", a mai spus Dragoi.


Intrebat de posibilitatea unei noi emisiuni de titluri de stat in valuta pe piata interna, secretarul de stat din MFP a afirmat ca nu exclude aceasta varianta, alaturi de alte optiuni.


Ministerul Finantelor a atras saptamana trecuta de pe piata interna 793,8 milioane euro printr-o emisiune de titluri de stat cu cupon in valuta cu maturitate de trei ani, suma acoperind jumatatea din transa a treia de la FMI, ce trebuia sa intre in decembrie si sa acopere deficitul bugetar pe 2009. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1117 ori