Finantele au respins din nou toate ofertele la certificatele de trezorerie cu discont la un an

Luni, 07 Septembrie 2009, ora 16:05
1231 citiri
Finantele au respins din nou toate ofertele la certificatele de trezorerie cu discont la un an

Ministerul Finantelor Publice (MFP) a respins din nou, luni, toate ofertele pentru emisiunea de certificate de trezorerie cu discont cu maturitate la un an, considerand ca acestea au avut un nivel inacceptabil al randamentului, potrivit datelor bancii centrale, informeaza NewsIn.

 

Valoarea anuntata a emisiunii era de 1,1 miliarde lei, iar bancile au depus cereri de cumparare de 1,64 miliarde lei (386,7 milioane euro), cu 49% mai mult decat valoarea emisiunii.

La sedinta similara din 24 august, MFP a respins toate ofertele pentru certificatele de trezorerie cu discont cu maturitate la un an, considerand inacceptabil nivelul randamentului solicitat de banci, iar la sedinta din 10 august finantele au obtinut 1,199 miliarde lei (285 milioane euro) prin certificate de trezorerie cu discont, scadente la 12 luni, pentru care platesc un randament mediu anual de 10,42%.

MFP si-a propus sa atraga in septembrie 6 miliarde lei prin certificate de trezorerie cu discont la 6 si 12 luni si prin obligatiuni de tip benchmark pe 3 si 5 ani, dupa ce in primele opt luni

Finantele au emis titluri de stat in lei de peste 51,2 miliarde lei.

In prima sedinta din septembrie, MFP a plasat obligatiuni pe 5 ani de aproape 226 milioane lei, la un randament mediu de 9,91% pe an.

Dupa primele sapte luni, deficitul bugetar al Romaniei a ajuns la 3,5% din produsul intern brut (PIB) revizuit la 497,3 miliarde lei.

Fondul Monetar International (FMI) a revizuit tinta agreata cu autoritatile romane pentru deficitul bugetar la 7,3% din produsul intern brut in acest an, fata de nivelul stabilit anterior, de 4,6% din PIB, iar Fondul va aloca pentru acoperirea deficitului bugetar al Romaniei jumatate din transele care trebuie sa intre in septembrie si in decembrie, respectiv circa 1,75 miliarde euro.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#obligatiuni, # certificate trezorerie, # finante , #stiri FMI