Financial Times: Miza alegerilor din Romania, primirea urgenta a transei FMI

Sambata, 05 Decembrie 2009, ora 11:41
1412 citiri
Financial Times: Miza alegerilor din Romania, primirea urgenta a transei FMI

Alegerile de duminica, din Romania, au loc pe timp de recesiune acuta, miza fiind reluarea rapida a asistentei FMI, comenteaza Financial Times. Dar este oare primirea banilor de la FMI prioritara pe lista candidatilor la presedintie? Pana acum, cursa stransa, a fost inflamata de  scandal si imagini controversate.

Teoretic, alegerile de duminica ar trebui sa puna capat crizei politice provocate de caderea, in octombrie, a guvernului condus de Emil Boc, un aliat al lui Basescu.

Vidul de putere care a rezultat a determinat Fondul Monetar International (FMI) si Uniunea Europeana sa amane plata unei transe in valoare de 1,5 miliarde de euro din pachetul anticriza de 20 de miliarde de euro promis in primavara, scrie Financial Times, relateaza Money.ro

Leul s-a apreciat puternic in cursul acestei saptamani, pe fondul sperantelor ca noul guvern va putea sa traseze un buget repede, ceea ce ar permite FMI sa isi reia asistenta.

Potrivit unui sondaj publicat saptamana aceasta, Geoana, un fost ministru de externe si ambasador la Washington, conduce la o diferenta de 8% in fata rivalului sau, Traian Basescu, fost capitan de nava si acuzat ca ar fi lovit un copil.

Dar unii analisti politici cred ca aceasta cursa este mai stransa

Geoana a dat asigurari ca va respecta conditiile pachetului de imprumut de la FMI, daca va fi ales presedinte, dar se opune reducerilor de personal din sectorul bugetar, incheie FT.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
#alegeri, #romania, #criza politica, #FMI, #transa, #imprumut , #stiri FMI