Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Finalizarea reformei in sanatate, tema de interes pentru FMI si Banca Mondiala

Finalizarea reformei in sanatate, tema de interes pentru FMI si Banca Mondiala


Delegatia Fondului Monetar International, Bancii Mondiale si Comisiei Europene s-a intalnit vineri cu reprezentantii Ministerului Sanatatii, discutiile axandu-se pe eforturile depuse de minister pentru finalizarea reformei in sistemul de sanatate.

"Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a prezentat delegatiei stadiul proiectelor de reforma ale MS, aflate in dezbatere publica, apreciind faptul ca toate proiectele se afla in graficul asumat impreuna cu partenerii internationali. In cadrul discutiilor, un accent important a fost pus pe introducerea pachetului de servicii medicale de baza si, concomitent, a pachetului din asigurari private suplimentare", informeaza un comunicat de presa.

Potrivit sursei citate, ministrul Sanatatii i-a asigurat pe membrii delegatiei FMI, BM si CE ca proiectele care stau la baza reformei in sanatate sunt de natura sa creeze un sistem public de sanatate "echilibrat, care sa respecte nevoile populatiei".

Eugen Nicolaescu le-a transmis partenerilor internationali ca MS va respecta regulile Uniunii Europene, Programul de guvernare si acordul pe care Romania il are cu organismele financiare internationale.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1108 ori