Expertii Bancii Mondiale vor sa afle cum vom reforma sectorul public

Sambata, 16 Ianuarie 2010, ora 21:59
1466 citiri
Expertii Bancii Mondiale vor sa afle cum vom reforma sectorul public

O misiune a Bancii Mondiale se va afla la Bucuresti in perioada 20-27 ianuarie, avand ca principale puncte de discutie cu autoritatile romane reforma din sectorul public, asistenta sociala si sectorul financiar.

"Intre 20-27 ianuarie 2010, o misiune a Bancii Mondiale, condusa de doamna Swati Ghosh, va vizita Romania, impreuna cu echipele Fondului Monetar International si Comisiei Europene, pentru a discuta progresele inregistrate in programul de reforma sustinut de Banca Mondiala, prin al doilea imprumut pentru politici de dezvoltare", se arata intr-un comunicat al Bancii Mondiale.

Expertii Bancii Mondiale se vor concentra in discutiile cu autoritatile romane asupra reformei din sectorul public, incluzand implementarea legii salarizarii unitare si a sistemului de pensii, asistenta sociala, precum si reformele din sectorul financiar, se mentioneaza in comunicat.

Prin programul de imprumuturi pentru politicile de dezvoltare, Romania primit in luna septembrie suma de 300 milioane de euro, dintr-un total programat de un miliard de euro.

Misiunea FMI vine in Romania pentru a doua si a treia revizuire a acordului stand-by, in vederea eliberarii a doua transe, in valoare cumulata de 2,3 miliarde de euro.

Romania are un acord cu FMI pe doi ani, pentru 12,95 miliarde euro, pachetul total de finantare externa, de la Fond, Uniunea Europeana, BM si BERD, urmand sa ajunga la 19,95 miliarde euro. 

#romania, #banca mondiala, #sector public , #stiri FMI