Energia, mai scumpa pentru consumatorii industriali?

Vineri, 06 Mai 2011, ora 12:29
1444 citiri
Energia, mai scumpa pentru consumatorii industriali?

Consumatorii industriali ar putea plati mai mult pentru energie, spre deosebire de consumatori canisici, apreciaza presedintele de onoare al UNPR, Cristian Diaconescu, care adauga ca FMI ar putea agrea o "varianta" prin care "cei bogati" sa plateasca mai mult pentru energia consumata, decat cei dependenti "de un consum de energie minim", anunta NewsIn.

"Reprezentantii FMI nu au un program prin care Romania sa fie pusa in genunchi. Am discutat chiar posibilitatea unui sistem de reglementare a subventiilor in domeniul energiei care sa aiba in vedere categoriile defavorizate, vulnerabile, de fapt consumul domestic. 

Cei de la FMI, mai ales, ar agrea o varianta transparenta si cat se poate de bine fundamentata in asa fel incat sa nu distorsioneze piata energiei, dar prin care cei bogati, care dupa spusele lor , sa plateasca mai mult decat cei care intr-o forma sau alta sunt dependenti de un consum de energie minim, dar care este esential pentru un nivel de trai decent", a declarat Cristian Diaconescu, dupa intalnirea avuta de liderii UNPR cu reprezentantii FMI, Comisia Europeana si Banca Mondiala.

Cristian Diaconescu a adaugat ca UNPR pregateste un act normativ care sa reglementeze aceasta piata a energiei.

"Noi vom elabora un act normativ, este o simpla diferentiere intre consumatorii casnici si consumatorii industriali care fac un foarte mare consum din acest punct de vedere", a mai spus Diaconescu.

Presedintele de onoare al UNPR a mai afirmat ca, in cadrul intalnirii, s-a mai discutat despre absorbtia fondurilor europene, despre sectorul energetic si despre cel al transporturilor.

#cristian diaconescu, #consumatori industriali, #energie , #stiri FMI