Energia, mai ieftina pentru o anumita categorie de clienti?

Luni, 05 Septembrie 2011, ora 19:06
1172 citiri
Energia, mai ieftina pentru o anumita categorie de clienti?

Preturile reglementate la energia electrica si gaze ar putea fi mentinute si dupa 2015 pentru unele categorii de clienti, desi Guvernul s-a angajat in negocierile cu FMI sa elimine tarifele stabilite de ANRE dupa acest termen, precizeaza Mediafax.

"Activitatile aferente segmentului reglementat cuprind furnizarea gazelor naturale la pret reglementat si in baza contractelor-cadru catre toate categoriile de clienti pana la data de 31 decembrie 2015, cu posibilitatea de prelungire (...).

In situatia in care se constata necesitatea mentinerii preturilor reglementate ca obligatii de serviciu public pentru unele categorii de clienti si dupa 31 decembrie 2015, acest termen poate fi prorogat", se arata intr-un proiect de ordonanta de urgenta propus de ANRE pentru preluarea in legislatia romaneasca a unor directive europene.

FMI a cerut Executivului sa prezinte, pana in luna septembrie, un calendar etapizat de liberalizare a preturilor reglementate la gazelor naturale si energia electrica, pana in 2013 in cazul companiilor si din 2013 in 2015 in cazul populatiei.

Pentru a evalua impactul eliminarii preturilor reglementate, ANRE va comanda realizarea unui studiu, care va trebui sa stabileasca, printre altele, gradul de suportabilitate al consumatorilor, consecintele economice si sociale ale eliminarii tarifelor reglementate.

Pana cand tarifele reglementate vor fi eliminate, atat pentru consumatorii cansici, cat si pentru cei industriali, ANRE va organiza la fiecare doi ani o evaluare a pietei, se mai arata in proiectul de act normativ. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Lipsa eficienței energetice a clădirilor publice costă România 6 miliarde de lei pe an. Ce am putea face cu acești bani
Lipsa eficienței energetice a clădirilor publice costă România 6 miliarde de lei pe an. Ce am putea face cu acești bani
România are peste 242.000 de clădiri publice al căror consum este peste 200-250 kWh/metrul pătrat, iar media recomandată la nivel european este de 140kWh/metrul pătrat, se arată într-un...
#energie, #preturi energie, #guvern negocieri fmi energie , #stiri FMI