Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Economia mondiala se redreseaza moderat

Economia mondiala se redreseaza moderat

Economia mondiala se redreseaza intr-un ritm moderat, dar se confrunta in continuare cu probleme precum nevoia de consolidare bugetara, pe termen mediu, a declarat, duminica, directorul general adjunct al FMI, John Lipsky, potrivit Mediafax.

Reprezentantii Ministerelor de Finante si ai bancilor centrale din G20, participanti la o reuniune in Coreea de Sud, sunt in general optimisti ca la nivel mondial are loc o redresare economica moderata, a aratat Lipski.

"Evident, exista riscuri si provocari, dar amploarea acestora este sub asteptari", a mai spus oficialul FMI.


Printre problemele existente, Lipski a mentionat necesitatea unor strategii bune pentru retragerea masurilor de stimulare economica, precum si cea de consolidare a bugetelor.


El a adaugat ca au fost realizate progrese in discutiile referitoare la modificarea structurii conducerii Fondului, dar nu a elaborat.


Membrii G20 s-au angajat sa ajunga la un acord in aceasta privinta pana la viitoarea reuniune a liderilor din organizatie, in noiembrie.


Statele Unite, nemultumite de refuzul european de a conferi statelor emergente mai multa putere la nivelul FMI, au luat masuri fara precedent in august, pentreu a bloca planurile care ar fi mentinut dominanta Europei in consiliul de conducere format din 24 de membri.


Economiile emergente au cerut o influenta mai mare in institutiile internationale precum FMI, in conformitate cu contributia sporita la economia mondiala. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 812 ori
Citeste mai multe despreeconomie mondiala redresare fmi