Dragoi: Emisiunea de eurobonduri nu se mai face in 2009

Marti, 10 Noiembrie 2009, ora 12:49
1421 citiri
Dragoi: Emisiunea de eurobonduri nu se mai face in 2009

Ministerul Finantelor Publice nu va mai face emisiunea de obligatiuni in euro in acest an, a declarat marti secretarul de stat din MFP, Bogdan Dragoi, motivand ca Finantele vor sa astepte detensionarea situatiei politice, informeaza NewsIn.

"Asteptam pana se calmeaza situatia politica si apoi vom face emisiunea. Cel mai probabil se va intampla anul viitor", a afirmat Dragoi.

El a subliniat ca nu este importanta doar scaderea primei de risc de tara (marja la CDS-uri), ci trebuie tinut cont si de banii disponbili din piata.

Emisiunea de euroobligatiuni anuntata de Finante are o valoare indicativa cuprinsa intre 500 milioane euro si 1,5 miliarde euro, cu o maturitate cuprinsa intre cinci si sapte ani, iar valoarea finala a acesteia va fi stabilita, in functie de conditiile existente in piata si de necesitatile de finantare ale bugetului de stat.

Ministerul Finantelor a selectat la inceputul lui septembrie bancile HSBC, Deutsche Bank si EFG Eurobank pentru a asigura plasarea si distributia catre investitori a emisiunii de euroobligatiuni.

Intre timp, inrautatirea situatiei politice, inaintea alegerilor prezidentiale, si incertitudinea legata de urmatoarele transe de la CE si FMI au marit marja la CDS (credit default swap) pe cinci ani pentru Romania de la putin peste 200 puncte de baza pana la 307 puncte de baza marti dimineata, potrivit platformei CMA DataVision.

 

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#dragoi, #emisiune, #euroobligatiuni, #finante , #stiri FMI