Dominatia dolarului aproape de final

Miercuri, 29 Iunie 2011, ora 10:58
1337 citiri
Dominatia dolarului aproape de final

In urmatorii 25 de ani dolarul isi va pierde suprematia de moneda de constituirea a rezervelor valutare la nivel mondial, conform unui raport realizat de banca UBS.

In opinia managerilor chestionati de UBS, era dolarului a apus, urmand ca in 25 de ani, moneda americana sa fie inlocuita de un portofoliu de monede.

Aceasta opinie este impartasita si de presedintele Bancii Mondiale, Robert Zoellick care s-a gandit inca de anul trecut la un sistem monetar care sa includa monede importante precum dolarul, euro, yenul japonez, lira sterlina si yuanul chinezesc.

Pana in prezent, dolarul s-a depreciat cu 5%, nivelul sau de tranzactionare fiind cel mai scazut in raport cu celelalte monede importante la nivel mondial.

De asemenea, aurul va reprezenta unul dintre activele cu cele mai bune randamente in urmatorul an, cred managerii chestionati de UBS, potrivit ZF.

Potrivit World Gold Council, Bancile Centrale au achiztionat 151 de tone de aur. Tarile care au ieist la achizitii masive de aur au fost Rusia si Mexicul.

SUA pierd teren in fata Chinei

Puterea economica a Statelor Unite incepe sa paleasca in fata Chinei. FMI estimeaza ca in urmatorii 5 ani, economia americana va cadea pe locul doi, dupa China.

De asemenea, din statisticile FMI reiese ca PIB-ul Chinei va urca pana la 19.000 de miliarde de dolari in 2016, in timp ce SUA va avea 18.800 de miliarde de dolari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#dolarul, #economia sua, #economie china, #moneda america, #studiu ubs, #sua , #stiri FMI