Dolarul va iesi pe val din criza?

Miercuri, 01 Aprilie 2009, ora 17:23
2182 citiri
Dolarul va iesi pe val din criza?

 Un sistem financiar international bazat pe dolar si o moneda americana puternica sunt esentiale pentru iesirea din criza, a declarat, astazi, presedintele Bancii Mondiale (BM), Robert Zoellick, inainte de summitul liderilor statelor membre G20 de Londra, transmite Reuters

"Un sistem bazat pe dolar si un dolar puternic vor fi esentiale sa ne scoata din aceasta situatie dificila", a declarat Zoellick.

Oficialul Bancii Mondiale nu a respins posibilitatea unor discutii privind rolul dolarului.

"Vor aparea discutii referitoare la rolul dolarului odata cu trecerea timpului", a adaugat el.

Este posibil ca SUA sa fie prima economie care va reveni pe crestere, in cazul in care programul de stabilizare a sistemului bancar are succes, e de parere Zoellick.

"Daca SUA implementeaza programul bancar exista sanse rezonabile ca SUA sa fie primul stat care revine pe crestere (economica - n.r.). Daca va fi in 2009 sau 2010 imi este greu sa spun", a adaugat acesta.

Banca centrala a Chinei a propus, saptamana trecuta, inlocuirea dolarului, ca moneda de referinta pentru constituirea rezervelor internationale de valuta, cu un sistem global controlat de Fondul Monetar International (FMI), potrivit The Economist.

#banca, #bancar, #criza, #de, #dolar, #fmi, #mondiala, #moneda, #referinta, #sistem, #valuta , #stiri FMI