Discutiile de la Palatul Victoria cu reprezentantii FMI s-au incheiat

Sambata, 08 Mai 2010, ora 17:06
873 citiri
Discutiile de la Palatul Victoria cu reprezentantii FMI s-au incheiat

Delegatia FMI a plecat de la Palatul Victoria dupa mai putin de o ora de la inceperea intalnirii cu membrii Cabinetului, iar ministrii si premierul Emil Boc discuta in continuare la sediul Guvernului, informeaza NewsIn.

Delegatia FMI, in frunte cu seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, a sosit sambata, la ora 15:00, la Palatul Victoria, pentru a se intalni cu membrii Guvernului Boc.

Guvernul a anuntat vineri, printr-un comunicat, ca premierul Emil Boc si ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, lucreaza in prezent la finalizarea scrisorii de intentie la acordul stand-by incheiat cu FMI.

"Aceasta scrisoare contine, ca si puncte centrale, masurile anuntate, care conduc la mentinerea deficitului bugetar sub 7% din PIB, stopand practic cresterea deficitului bugetar la 9%, cum s-ar fi intamplat in lipsa acestor masuri", potrivit comunicatului remis NewsIn.

Joi, presedintele Traian Basescu a anuntat ca nu se vor majora TVA si cota unica, dar ca incepand cu 1 iunie se va reduce fondul de salarii cu 25% in intreaga administratie, fiind previzibila si o reducere a pensiilor cu 15%, a ajutorului de somaj cu un procent similar, dar si tairea drastica a unor subventii.

#fmi, #palat, #reprezentanti, #victoria , #stiri FMI