Directorul general al FMI va vizita Romania in martie

Miercuri, 27 Ianuarie 2010, ora 18:46
1293 citiri
Directorul general al FMI va vizita Romania in martie

Directorul general al Fondului Monetar International, Dominique Strauss-Khan, va veni in Romania in luna martie, actiune care face parte dintr-o serie de vizite in Europa, a declarat seful misiunii FMI de evaluare, Jeffrey Franks, informeaza Mediafax.

"In martie, domnul Strauss-Khan va vizita mai multe tari din Europa. Nu va veni doar aici, va face o calatorie in toate regiunile lumii. In acest periplu va vizita o serie de tari, inclusiv Romania", a spus Franks intr-un interviu acordat ProTv.

In varsta de 60 de ani, Strauss-Khan a preluat conducerea FMI din anul 2007, iar presa internationala speculeaza ca ar putea fi urmatorul candidat al Partidului Socialist la alegerile prezidentiale din Franta, care vor avea loc in 2012.

Fost ministru al Finantelor, Strauss-Kahn este considerat un politician marcant in randul stangii franceze, divizate, un adversar redutabil pentru actualul presedinte Nicolas Sarkozy, a carui rata de popularitate a scazut in urma unei serii de scandaluri.

De altfel, actualul director al FMI a figurat printre cei trei membri ai Partidului Socialist care au concurat pentru desemnarea candidatului ce urma sa reprezinte formatiunea la alegerile prezidentiale din 2007.

In privinta Romaniei, Strauss-Khan a afisat o pozitie flexibila, declarand in toamna anului trecut ca nu este ingrijorat in mod special de cum se deruleaza programul de finantare si intelege intarzierile cauzate de campania electorala. "In cazul Romaniei este un program normal.

Binenteles ca este o schimbare de guvern, asa ca exista o oarecare intarziere, dar nu am nicio grija deosebita in privinta acestui program", spunea directorul general al FMI in luna noiembrie a anului trecut.

O misiune a FMI se afla in perioada 20-27 ianuarie in Romania pentru a doua si a treia revizuire a acordului stand-by, in vederea eliberarii a doua transe, in valoare cumulata de 2,3 miliarde de euro. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
#fmi, #Dominique Strauss-Khan, #imprumut , #stiri FMI