Directorul adjunct al autoritatii pentru fondurile UE a demisionat

Luni, 28 Februarie 2011, ora 22:54
1727 citiri
Directorul adjunct al autoritatii pentru fondurile UE a demisionat

Razvan Cotovelea a demisionat din functia de director general adjunct al Autoritatii de Coordonare a Instrumentelor Structurale, dupa 12 ani de activitate in negocierea si coordonarea fondurilor europene, motivand ca in ultima perioada experienta sa a fost ignorata, informeaza Mediafax.

"Impresia mea este ca de mai bine de un an si ceva experienta mea nu mai conteaza, nu mai intereseaza pe mine, adica 12 ani si 35 de miliarde de euro negociate pentru Romania, pe criterii tehnice, nu politice, pentru ca n-am avut legaturi cu zona politica.

In doua cuvinte, dupa 12 ani si 35 de miliarde de euro negociate constati ca experienta ta nu e bagata in seama, ca nu mai conteaza nici ce spui, nici daca vrei sa indrumi Guvernul, sa spui daca face bine sau rau (...) Acum chiar nu mai conteaza ce experienta ai sau ce ai facut, daca te lauda Comisia Europeana si FMI. Am decis sa plec daca nu mai are nimeni nevoie de mine", a declarat Cotovelea.

 

Cotovelea a demisionat si din pozitia de coordonator national adjunct al asistentei financiare externe nerambursabile.

Anterior, el a fost director general al ACIS, pozitie din care a negociat toate programele operationale structurale.

 

 

Intrebat daca plecarea de la ACIS are legatura cu intentia premierului de a lua in subordine directa activitatea de coordonare a fondurilor structurale, Cotovelea a negat ca acesta ar fi motivul demisiei, adaugand insa ca incertitudinea fata de viitorul ACIS se inscrie printre lucrurile care l-au deranjat in ultima perioada.

"Opinia strict personala este ca nimeni nu stie absolut nimic. ACIS poate sa treaca integral sub premier, poate sa fie spart, ceea ce ar fi cel mai rau, sau poate sa ramana in continuare la Minsiterul Finantelor. Din cate am vorbit cu reprezentantii politici de la nivel inalt, nu s-a luat o decizie", a adaugat Cotovelea.

El a aratat ca a preluat ACIS inca de la infiintare si a construit o structura de coordonare cu 100 de specialisti, care ar trebui stimulati sa lucreze in continuare in acest proiect.

"Din punctul meu de vedere, mutarea ACIS este o solutie, dar nu asa. Trebuie o sustinere politica puternica", a completat Cotovelea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
Patronii îngrijoraţi de fluctuaţia angajaţilor sau care îşi pun întrebări despre perioada de timp în care o persoană recrutată va rămâne la noul ei loc de muncă ar putea conta, în...
#coordonarea fondurilor europene, #fonduri europene, #comisia europeana, #demisie , #stiri FMI