Destinatie de vacanta: Grecia, mixul perfect intre atractii turistice istorice si moderne

Vineri, 03 Iunie 2011, ora 18:07
4362 citiri
Destinatie de vacanta: Grecia, mixul perfect intre atractii turistice istorice si moderne

O vacanta in Grecia raspunde cu succes la dorinta turistilor de a vizita obiective turistice fascinante, de a experimenta specialitati culinare senzationale si nu in ultimul rand, de a lua parte la viata de noapte trepidanta din statul elen.

Cand cerul de azur si marea de smarald se contopesc, si cand istoria intalneste mitologia, atunci cu siguranta ca ai ajuns in Grecia, titreaza opentravel.com, care sustine ca statul elen este una dintre cele mai bune destinatii de vacanta pe care le-ai putea alege in aceasta vara.

Mai ales ca in urma masurilor dure de austeritate impuse de FMI, agentiile de turism au redus considerabil pretul unui vacante in Grecia. Vei plati, pentru un sejur de opt nopti, cel putin 30 de euro de persoana.

In pret nu sunt incluse nici mesele si nici transportul. In schimb, tariful presupune cazarea la un hotel de trei stele, din statiunea turistica Enastron, conform datelor publicate pe infoturism.ro.

Vei avea ce vedea, dupa ce ai trecut de socul initial, dominat de aglomeratie, de zgomotul asurzitor si nu in ultimul rand, de caldura. Disconfortul termic in Grecia nu poate fi combatut decat prin plimbari pe litoral sau prin gustarea specialitatilor culinare in tavernele grecesti ori prin savurarea unei bauturi reci.

Trebuie sa incerci preparatele pe baza de fructe de mare, absolut delicioase si, mai ales, sanatoase, in conditiile in care grecii folosesc mult ulei de masline, de calitate superioara, rosii proaspete, dovlecei si branzeturi de capra si oaie, foarte gustoase.

Va trebui sa comanzi gyros, un fel de shaorma, dar pe baza de carne de porc, ceapa, rostii, cartofi si sos tzatziki. De asemenea, trebuie sa ceri cel putin un fel de mancare pe baza de peste si fructe de mare pentru ca nu iti va parea rau. Merita incercate si dulciurile si produsele de patiserie. Localnicii iti recomanda Bougats, un foietaj crocant, umplut cu crema de vanilie.

In ceea ce priveste obiectivele turistice, in Grecia ai ce vedea, indiferent ca preferi situri arheologice, temple antice, muzee interesante sau centrul oraselor, clocotitor si ospitalier.

Cele mai multe situri arheologice se afla in Thessaloniki, conform opentravel.com, in timp ce templul oracolului de la Delphi, unul dintre cele mai reprezentative monumente antice din Grecia te va astepta sa ii descoperi tainele.

Pe de alta parte, daca esti mai degraba un turist activ, atunci poti explora oricare dintre sutele de insule cuprinse de Grecia, in cautare de plaje virgine, de litoral acoperit de nisip fin sau de mai multa liniste.

La polul opus se afla Mykonos, cu statiunea sa plina de restaurante si terase si caracterizata de apele cristaline.

Pe langa atractiile turistice consacrate ale statului elen, Grecia ascunde si statiuni mai putin cunoscute turistilor, care ii incanta insa fara exceptie pe vizitatorii straini.

Gortyn, de exemplu, este una dintre localitatile grecesti plina de ruine si artefacte. Multe dintre ele nici macar nu au fost descoperite si asteapta, inca, arheologii. Fascinant la Gortyn este ca frumusetea templelor prafuite nu este intrecuta decat de panoramele incredibile. Peisajele sunt dominate de maslini, care cresc fara nicio problema, printre ruinele de marmura.

Un alt loc in care merita sa mergi, daca tot ti-ai programat o vacanta in Grecia este Mani.

Aceasta este o localitate care se desfasoara in Peloponez, intre Gythio si Cape Tainaro. Se presupune ca aceasta este locul de intrare in subteran, in regatul zeului Hades. Aici atmosfera medievala te va surprinde in mod placut, la fel de mult ca numarul mare de plaje acoperite cu nisip fin.

In cazul in care ai prefera un loc unde sa poti practica sporturi de apa, trebuie sa mergi in Alonisso, unde se gaseste una dintre cele mai frumoase rezervatii naturale din lume: Parcul Acvatic Sporades. Cel mai important exemplar care traieste in interiorul parcului este foca-calugar.

Nu iti va ajunge o vacanta ca sa descoperi Grecia in toata splendoarea ei, dar asta nu poate fi decat un avantaj. Vei fi curios sa afli care sunt celelalte oportunitati si vei fi tentat sa alegi Grecia ca destinatie pentru concediu si anul urmator. 

In prezent, imaginea Greciei de stat unde populatia pare tot timpul in vacanta, neafectat de ritmul cotidian, pare depasita.

Afectata de contextul economic, tara mediteraneana a suferit mai multe schimbari. Unii merg chiar mai departe si apreciaza ca ospitalitatea elena este doar o alta legenda. Exista turisti care critica serviciile grecesti si sustin ca in unele locuri preturile sunt supraestimate.

Grecii stiu cum sa profite de potentialul turistic pe care il exercita tara lor si, pana la urma, cine ar putea sa ii invinovateasca? Se intreaba retoric publicatia amintita, care te sfatuieste sa accepti Grecia cu toate avantajele si dezavantajele sale, pentru ca in final, vei fi multumit.

Aspirator sau mop cu abur? Care dintre ele este mai bun în funcție de utilizarea sa?
Aspirator sau mop cu abur? Care dintre ele este mai bun în funcție de utilizarea sa?
Dacă vă gândiți să cumpărați un aspirator sau un mop cu abur, dar nu sunteți siguri pe care să îl alegeți, ați ajuns la locul potrivit. Vă vom oferi informațiile pe care trebuie să...
Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi din cadrul serviciilor şi...
#atractii grecia, #turisti, #turisti grecia, #vacanta, #vacanta grecia , #stiri FMI