Depozitele bancare din Grecia au scazut in iunie

Marti, 24 August 2010, ora 09:44
876 citiri
Depozitele bancare din Grecia au scazut in iunie

Depozitele bancare din Grecia au scazut in iunie pentru a sasea luna consecutiv, in conditiile in care populatia si companiile continua sa retraga din fonduri pentru a face fata masurilor de austeritate sau pentru a le transfera in strainatate, in vederea protejarii de criza datoriilor suverane, precizeaza Mediafax.

Valoarea depozitelor companiilor si populatiei s-a redus cu 1,5%, la 216,5 miliarde de euro, fata de luna mai, cand FMI si UE au aprobat un program de 110 miliarde de euro pentru sustinerea Greciei, transmite Reuters.

De la inceputul acestui an, depozitele au scazut cu 21,4 miliarde de euro, respectiv cu 9%.

"Exista un anumit element de surpriza, intrucat programul de salvare nu a oprit tendinta descendenta a depozitelor", a declarat Tania Gold, analist la UniCredit.

Scaderea depozitelor a amplificat presiunile asupra bancilor elene, care au devenit dependente de Banca Centrala Europeana pentru refinantarea operatiunilor, din cauza retincentei pietei de a le furniza lichiditati.

Aceasta tendinta se va mentine atat timp cat companiile si populatia vor avea nevoie de bani pentru a face fata scaderii veniturilor.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#depozite grecia valoare , #stiri FMI