Depasim criza daca desfiintam FMI-ul si Banca Mondiala?

Miercuri, 18 Februarie 2009, ora 10:46
1656 citiri
Depasim criza daca desfiintam FMI-ul si Banca Mondiala?

Investitorul american Jim Rogers considera ca Banca Centrala a Statelor Unite este responsabila pentru actuala criza economica, deoarece nu permite falimentarea institutiilor cu probleme.

In acelasi timp, afaceristul a declarat ca planul de redresare economica ar trebui sa includa desfiintarea Bancii Mondiale si al Fondului Monetar International, informeaza prisonplanet.com.

Jim Rogers l-a criticat dur pe Obama, din cauza programului de relansare a economiei, pe care il considera o risipa de bani. Afaceristul afirma ca Statele Unite folosesc acelasi plan, dezastruos, ca Japonia, impiedicand prabusirea economica a companiilor cu probleme financiare.

Acesta a adaugat ca actiunile eronate se vor resimti si peste 20 de ani, in economia SUA. "Sistemul ar trebui sa functioneze, in situatii de criza, dupa urmatorul tipar: oamenii competenti trebuie sa-i inlocuiasca pe cei care nu se pot descurca si asa poti forma o baza economica solida.

Acest model a fost urmat de Coreea de Sud si Rusia si se pare ca au reusit. Ce se intampla acum in SUA, este exact pe dos. Autoritatile iau atributiile de la oamenii competenti si le acorda celor incompetenti. Acest lucru nu va rezolva situatia, n-a functionat in trecut si nici nu va functiona vreodata", a declarat Rogers.

Acesta a adaugat ca SUA trebuie sa plateasca un pret foarte mare, pentru 15 ani de exces. Afaceristul a declarat ca politica Statelor Unite forteaza populatia sa plateasca pentru greselile facute de anumite companii, aflate in pragul falimentului.

"Cel mai bun lucru care se poate intampla este sa desfiintam Banca Mondiala si FMI-ul".

#banca, #criza, #fmi, #mondiala, #obama, #rogers, #sua , #stiri FMI

Curs valutar

1 EUR = 4.9704 RON

-0.0025

1 USD = 4.5850 RON

0.0101
  1. Experții trag semnalul de alarmă: Cea mai mare criză din istorie lovește România și alte 100 de țări
  2. Mafia bulgară profită după intrarea parțială în Schengen. Schema prin care economia subterană din țara vecină câștigă bani grei
  3. Suma uriașă pe care o vor plăti românii, pentru organizarea alegerilor. Semnal de alarmă: „Nemaivăzut așa ceva, pe vreme de pace!"
  4. O multinațională cu profituri de miliarde de euro anunță finalizarea unei fabrici în Transilvania
  5. Două țări NATO ”plâng” după Putin: Ucraina le lovește dur, punând bariera Rusiei
  6. A intrat în vigoare „taxa pe lux”. Care sunt marjele de impozitare și până când trebuie să se grăbească românii să-și declare bunurile
  7. Se deschide un nou lot pe Autostrada A0 Sud. Când vom putea circula aproape 250 km fără oprire pe un drum de mare viteză VIDEO
  8. Colapsul care amenință România, din 2030: „Va fi un tsunami financiar!"
  9. Care este avuția medie netă a românilor. Suma pare foarte ridicată la prima vedere
  10. Cea mai mare putere din Vest și 800.000 de români loviți de criză: Norvegia, Suedia și Polonia o depășesc