Delegatia FMI se intalneste miercuri cu Isarescu

Miercuri, 29 Iulie 2009, ora 17:15
1441 citiri
Delegatia FMI se intalneste miercuri cu Isarescu

Delegatia FMI se va intalni miercuri, 29 iulie, cu guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, si ulterior, in aceeasi seara, cu grupul de ministri desemnat sa negocieze cu institutia financiara, au declarat pentru Mediafax surse guvernamentale.

La cea de-a doua intalnire ar putea participa si premierul Emil Boc, au afirmat sursele citate, relateaza Mediafax.

Contactat de Mediafax, Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, a confirmat intalnirea cu delegatia FMI, incepand cu orele 17:00.

--------------------

CONSTANTIN RUDNITCHI iti recomanda 3idei.ro

--------------------

Reprezentantii FMI au avut deja discutii, la nivel de experti, cu banca centrala si Ministerul Finantelor Publice.

Echipa desemnata de premier pentru discutiile cu FMI este formata din ministrii Finantelor, Economiei, Transporturilor, IMM-urilor si Muncii (Gheorghe Pogea, Adriean Videanu, Radu Berceanu, Constantin Nita si Marian Sarbu) si vicepremierul Dan Nica, a anuntat luni vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur.

Grupul are mandat de principiu sa abordeze temele legate de plafonul garantiilor guvernamentale, resursele pentru investitii, neimpozitarea profitului reinvestit si problema deficitului bugetar.

O delegatie a FMI, condusa de Jeffrey Franks, a sosit marti la Bucuresti, pentru prima evaluare a acordului stand-by aprobat de boardul institutiei in mai, discutiile urmand sa se incheie pe 10 august.

Romania are un acord stand-by cu FMI pe doi ani, de 12,95 miliarde euro, pachetul total de finantare externa, de la Fond, Uniunea Europeana, BM si BERD urmand sa ajunga la 19,95 miliarde euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#delegatie, #FMI, #Isarescu , #stiri FMI