Delegatia FMI se intalneste joi cu reprezentantii BNR. Care este agenda discutiilor

Joi, 17 Ianuarie 2013, ora 10:24
1283 citiri
Delegatia FMI se intalneste joi cu reprezentantii BNR. Care este agenda discutiilor

Delegatia Fondului Monetar International discuta joi cu conducerea Bancii Nationale a Romaniei, printre temele ce urmeaza a fi abordate numarandu-se supravegherea bancara, sistemul bancar, indicatorii de prudentialitate etc, potrivit unor surse apropiate Agerpres.

Primele discutii vor fi cu Nicolae Cinteza, directorul Directiei de Supraveghere din cadrul BNR, intalnirea bazandu-se in special pe supravegherea bancara. De asemenea, va fi abordat si subiectul legat de recentele modificari ale legii privind abuzul din noul Cod Civil, conform caruia, daca o asociatie de clienti demonstreaza in instanta ca o anumita clauza dintr-un contract de credit este abuziva, toate contractele ce contin respectiva prevedere pot fi denuntate.

Negocierile de la BNR vor mai viza sistemul bancar, datele privind indicatorii de prudentialitate, garantiile eligibile, rezultatele recente ale supravegherii si raportarea tranzactiilor repo si a depozitelor clientilor, precum si progresul in ceea ce priveste planurile de urgenta si procedurile.

Misiunea comuna a Fondului Monetar International (FMI), Comisiei Europene si Bancii Mondiale a inceput marti a saptea si a opta evaluare a acordului Stand By cu Romania.

In cadrul vizitei, programata sa se deruleze pana pe 29 ianuarie, vor fi analizate subiecte precum evolutiile recente ale economiei romanesti si bugetul pe 2013.

#discutii FMI BNR, #intalnire FMI BNR, #agenda discutiilor FMI , #stiri FMI