Dan Nica: O comisie PDL-PSD va analiza planul nostru anticriza

Luni, 20 Iulie 2009, ora 13:02
1464 citiri
Dan Nica: O comisie PDL-PSD va analiza planul nostru anticriza

Vicepremierul Dan Nica a anuntat, luni, ca membrii coalitiei de guvernare au decis constituira unei comisii, condusa de ministrul Constantin Nita (PSD) si Adriean Videanu (PDL), care va analiza propunerile social-democratilor din planul anti-criza.

"Noi avem mai multe propuneri pe care le-am si anuntat in mod public ca dorim sa fie introduse pe ordinea de zi in discutia coalitiei.

Decizia a fost ca acesta comisie, pe care noi am constituit-o, sa le analizeze pe fiecare dintre ele, sa faca evaluarile necesare si recomandarea cand sa intre in vigoare, de la 1 septembrie, de la 1 ianuarie. Important e sa avem aceste consultari si aceste decizii luate foarte rapid", a spus Nica.

Potrivit afirmatiilor sale, unele dintre aceste masuri ar urma sa fie aplicate chiar de la 1 august.

"Am decis ca in cadrul comisiei pe care noi o avem impreuna cu PDL sa analizam acele masuri care trebuiesc adoptate si sa fie introduse in Codul fiscal, astfel incat in al doilea semestru al acestui an si primul semestru al anului viitor sa avem masuri care sa aduca un sprijin mediului de afaceri, firmelor romanesti, pentru ca este nevoie de un sprijin in acest moment, consistent din partea Guvernului", a aratat el.

Nica a afirmat ca urmeaza ca in cursul saptamanii viitoare sa existe o "viziune forte clara" asupra implicatiilor pe care le are aceast pachet de masuri, fie ca este vorba despre neimpozitarea profitului reinvestit, fie ca este vorba despre impozitul minim, relateaza Mediafax.

Potrivit afirmatiilor sale, primele evaluari din partea Ministrului de Finante ale acestor propuneri vor putea fi cunoscute dupa 20 iulie. "Atunci vom putea vedea care sunt implicatiile financiare, pentru a putea vedea de unde am putea compensa o anumita scadere a veniturilor care este necesara", a spus Nica.

El a declarat ca aceste propuneri de masuri vor fi discutate, la sfarsitul lunii, si cu delegatia Fondului Monetar International.

Intrebat ce masuri ar putea fi aplicate inca din luna august, Nica a raspuns ca ar putea fi vorba despre acele masuri care au un impact minim pe venituri si un impact mare pe ceea ce inseamna partea de crestere a cifrei de afaceri si a modului in care firmele isi pot desfasura activitatea.

Potrivit declaratiilor sale, toate tarile europene au adoptat, in ultima perioada, masuri de relaxare si masuri de sprijin pentru ca amplitudinea si amploarea crizei este mai mare decat a fost previzionata la inceputul anului.

Membrii coalitiei PSD-PDL s-au intalnit, luni dimineata, la Senat, in sedinta, pentru a discuta despre planul PSD cu masuri anticriza. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#comisie, #evaluare, #fmi, #profit , #stiri FMI