Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Coraci: Circa 100.000 de firme vor intra in faliment in acest an

Coraci: Circa 100.000 de firme vor intra in faliment in acest an

Presedintele Uniunii Generale a Industriasilor din Romania (UGIR-1903), Cezat Coraci, a declarat joi pentru NewsIn ca numarul firmelor care vor intra in faliment anul acesta va fi de circa 100.000, urmand ca, in 2011, numarul acestora sa scada la circa 50.000, potrivit NewsIn.

"Cele 100.000 de firme care vor intra in faliment pana la sfarsitul anului sunt din domeniile serviciilor, comertului si industriei, in timp ce umarul firmelor nou infiintate se ridica la circa 77.000.

Toate acestea s-au intamplat din cauza crizei si introducerii impozitului minim de 2.200 lei anual, respectiv 550 lei pe trimestru.


Estimam ca in 2011 se va reduce numarul IMM-urilor care vor fi nevoite sa isi intrerupa activitatea, la circa 50.000" a declarat pentru NewsIn presedintele UGIR-1903.


Astfel, UGIR-1903 considera necesara reanalizarea parametrilor economici ai constructiei bugetare pentru anul 2011, in care tinta de deficit bugetar de 4,4%, prevazuta prin acordul semnat cu Fondul Monetar International (FMI), nu poate fi atinsa decat pe seama reducerii investitiilor, a cresterii arieratelor sau a majorarii taxarii firmelor si a cetatenilor.


"Apreciem ca declinul economiei romanesti in anul 2010 va fi mai accentuat decat estimarea de -1,9%.


Previziunile expertilor independenti, ca si a marilor banci, prognozeaza o scadere a PIB de 3% in acest an si o reducere de 1,8% in anul urmator, valori mult apropiate de realitatea economica din Romania", au spus reprezentantii .


Totodata, UGIR-1903 apreciaza ca pentru anul 2011 este posibila totusi o relaxare a tintei de deficit bugetar care sa permita directionarea unor fonduri exclusiv catre reducerea arieratelor in economie si in investitii, dar in niciun caz spre consum.


Uniunea solicita reluarea de urgenta a dialogului social cu patronatele si sindicatele pentru stabilirea si directionarea corecta si responsabila a fondurilor necesare reluarii cresterii economiei si solicita ca acordurile convenite cu patronatele si sindicatele sa fie incluse in propunerea de acord de orice tip ce se va incheia cu FMI, Comisia Europeana si Banca MondialaTi-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1256 ori
Citeste mai multe desprecoraci faliment firme