Confederatiile sindicale ameninta cu greva generala

Miercuri, 12 Mai 2010, ora 16:39
1463 citiri
Confederatiile sindicale ameninta cu greva generala

Confederatiile sindicale au cerut Consiliului Economic si Social (CES) amanarea sedintei de plen de vineri, cand ar urma sa fie dat avizul pe Memorandumul de intelegere cu FMI, si ameninta cu declansarea grevei generale, incepand cu data de 25 mai, transmite NewsIn.

"Am trimis o scrisoare CES in care le propunem ca sedinta Comisiei de Politici Monetare sa se tina vineri, si nu joi, cum era programat initial, intrucat nu am primit de la Ministerul de Finante datele tehnice ale scrisorii de intentie pe care Guvernul doreste sa o transmita FMI si in acest conditii nu am fi putut avut pe ce sa discutam maine (joi -n.r.).

In aceste conditii, sedinta de plen a Consiliului Economic si Social va fi reprogramata pentru luni, la ora 13.00", a declarat pentru NewsIn vicepresedintele BNS Minel Ivascu, care detine in prezent si functia de vicepresedinte al CES.

Pe de alta parte, presedintele CNSLR Fratia, Marius Petcu, a declarat pentru NewsIn ca federatiile sindicale pe care le reprezinta nu au fost de acord cu rediscutarea scrisorii suplimentare semnate cu FMI, in conditiile in care nu s-au gasit solutii pentru scaderea salariilor cu mai putin e 20%.

"Noi nu ne vom da avizul pe Memorandum, pentru ca diferitele simulari pe care le-am facut ne-au aratat ca nu putem vorbi de o reducere mai mica de 20-21% a salariilor, chiar daca am fi impozitat cu peste 30% salariile mai mari din sistem.

In acest conditii, sindicatele pe care le reprezint se pregatesc de declansarea grevei generale, incepand cu data de 25 mai", a spus Petcu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
#bugetari, #fmi, #greva, #petcu, #sindicate , #stiri FMI