"Conditionarile FMI nu ar trebui date cu zaharelul cetatenilor"

Luni, 06 Decembrie 2010, ora 00:34
811 citiri
"Conditionarile FMI nu ar trebui date cu zaharelul cetatenilor"

Liderul PDL Cezar Preda a afirmat duminica, la Europa Fm, ca angajamentele bugetare rezultate din conditionarile FMI nu ar trebui prezentate romanilor cu "zaharelul", iar situatia concediului post-natal ar necesita o analiza privind rolul motivatiei financiare in decizia de a face copii, potrivit Newsin.

"Daca eu am un angajament pe un buget de austeritate, in care Fondul mi-a jalonat anumite chestiuni foarte clare, din care nu pot sa ies, conditionandu-ma de ceea ce poate sa ma ajute el, adica imprumutul, e bine sa nu dau cu zaharelul cetatenilor Romaniei.

Trebuie sa-i prezint cetateanului exact ce trebuie sa fac. In ceea ce priveste contributia sociala a celor care vor sa faca copii, a mamelor, si modul in care noi ajutam, trebuia sa vedem ce se intampla, de ce facem noi copii?

Eu am identificat trei chestiuni. Una - sunt oameni care fac copii pentru a trai toata familia din alocatia copiilor si din intretinerea lor.

Apoi sunt oameni care fac copii si care vor sa faca copii si care au nevoie si de ajutorul statului ca sa-i poata intretine.

Sunt oameni care pur si simplu fac copii pentru ca vor sa faca copii si nu asteapta nimic de la statul respectiv.

Din aceste trei categorii, cred ca o analiza foarte serioasa te ducea in zona deciziei care afecta cele mai putine persoane care au facut acest lucru si care, pana la urma, duc tara inainte", a afirmat Preda, referindu-se la discutiile despre injumatatirea perioadei concediului post-natal. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
#conditionari, #fmi, #romani, #buget de austeritate , #stiri FMI