Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Comisia Europeana ofera ajutoare financiare pentru Armenia si Georgia

Comisia Europeana ofera ajutoare financiare pentru Armenia si Georgia

Comisia Europeana a propus vineri guvernelor celor 27 de tari din Uniunea Europeana oferirea unor ajutoare de aproape 100 milioane euro pentru Armenia si de 46 milioane euro pentru Georgia, pentru a le ajuta sa faca fata crizei financiare, relateaza AFP citat de NewsIn. 

Pachetul de ajutor pentru Armenia ar consta intr-un imprumut de pana la 65 milioane euro si intr-o subventie de 35 milioane euro.

Ajutorul pentru Georgia urmeaza sa fie alcatuit dintr-o subventie de 46 milioane euro.

Aceste sume fac parte dintr-un pachet global deblocat de UE in octombrie 2008, pentru a ajuta la reconstructia tarilor afectate de conflictele armate cu Rusia.

Pachetul este valabil pana in 2010.

Economia Georgiei a suferit enorm in urma conflictului cu Rusia, din august 2008.

Potrivit estimarilor Uniunii Europene, produsul intern brut (PIB) al Georgiei ar urma sa scada cu 4% in 2009.

In iulie, Fondul Monetar International (FMI) a acordat ajutoare de 420 milioane dolari, sub forma unui imprumut, ridicand valoarea ajutorului total la 1,164 miliarde euro.

Situatia economica din Armenia este de asemenea fragila, din cauza consecintelor mai grave decat era anticipat ale crizei financiare mondiale.

UE se asteapta ca produsul intern brut al Armeniei sa scada cu 15,6% in acest an si ia in calcul un deficit bugetar de 7,5% din PIB.

In iulie, FMI a acordat Armeniei un imprumut de 823 milioane dolari

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1102 ori